Sva vaša vruća seks-pitanja - riješena

09/03/2020

Ovdje nema tabu-tema!

Imali smo nekoliko pitanja u vezi seksa, pa smo se obratili savjetnici za seks i veze, Faye Brennan. Dobili smo SVE odgovore koji nas zanimaju. Hvala, Faye!

P: Je li moguće da tijekom penetracije penis dođe do grlića maternice i ako jest, je li to opasno?

O: Pa, s obzirom na to da je prosječna rodnica duboka oko 10 cm, a dužina prosječnog penisa u erekciji je oko 13 cm, da, definitivno je moguće. Ipak, treba naglasiti da rodnica pri seksualnom uzbuđenju raste (to znaju samo rijetki!) pa penis nikako ne može penetrirati u vaš cerviks. Drugim riječima: “Ništa se loše neće dogoditi”. Rekla je to dr. Sophia Yen, direktorica i jedna od osnivateljica Pandia Healtha, servisa za dostavu kontracepcijskih pilula te profesorica na odjelu medicine Sveučilišta Stanford. Štoviše, neke žene doživljavaju i takozvane vaginalne orgazme upravo zbog stimulacije grlića maternice. S druge strane, osjetite li da vam penetrativni seks zbog toga nanosi bol, zamolite partnera da obrati pozornost na to i pokuša biti nježniji ili isprobajte pozu koja dopušta manju penetraciju (npr. misionarsku). Ako primijetite krvarenje, smjesta se obratite liječniku.

P: S dečkom sam više od dvije godine, ali orgazam doživljavam isključivo “suhim seksom”. Radimo li nešto pogrešno?

O: Ne bismo baš rekli “pogrešno”, ali to ne znači da ne može biti bolje. Emily Morse, stručnjakinja za seks te ujedno i voditeljica radijske emisije “Sex with Emily”, kaže: “Razlog zbog kojega tako doživljavate orgazam vjerojatno se skriva u trenju koje osjećate na klitorisu. Za više takve vrste stimulacije tijekom penetrativnog seksa pokušajte se popeti na njega i izazvati jednaku vrstu trenja.” Osim toga, uvijek si možete pomoći vibratorom na klitorisu i tako izazvati jednako dobre osjećaje i kad niste odjeveni.

P: Kako mogu znati jesam li napaljena?

O: Ako razmišljate o seksu, to je poprilično dobar početak! Kao najveći seks organ u vašem tijelu, mozak je iznimno važan za sve što slijedi. Nakon toga uzbuđenje varira od žene do žene, kaže Morse. “Možda ćete primijetiti ukrućivanje bradavica i klitorisa”, objašnjava. A, zahvaljujući većoj količini krvi koja brže kola prema vašim erogenim zonama, osjećaj trnaca i topline na pojedinim intimnim mjestima nije isključen. “Ponekad ćete primijetiti da dolje postajete vlažniji, ali nije pravilo pa nema razloga za brigu. Svako je tijelo drukčije, pa i drukčije reagira na podražaje.

P: Postoji li igračka koju mogu koristiti umjesto prstiju za stimulaciju partnerove prostate?

O: Istraživanje novih područja uvijek je zabavno, a posebno ako u to uključite i dodatne rekvizite. Bravo za vas! Štoviše, muškarci mogu iskusiti poprilično intenzivne orgazme zahvaljujući upravo toj vrsti stimulacije. Prostata je žlijezda smještena između mjehura i penisa pa je do nje najlakše doći upravo kroz stražnji ulaz. “Žena koja stimulira to područje tijekom seksa svom partneru može potpuno promijeniti način na koji doživljava seks”, kaže Tino Dietrich, direktor brenda za seks‑igračke Ella Paradis. Tino predlaže masažer za prostatu (poput silikonskog masažera Ella Paradis na ellaparadis.com), koji je dovoljno dugačak da pogodi njegovu P-točku, a i dovoljno vibrira da izazove orgazam jači od ičega što je doživio. Ako vam to ipak zvuči kao nešto na što niste spremni, Dietrich predlaže da isprobate analni stimulator poput “butt pluga” koji će pogoditi sve prave točke, a osloboditi vaše ruke za druge stimulacije i dodire.


P: Dosad sam bila samo s muškarcima, ali u posljednje vrijeme sve više gledam druge žene. Kako ispitati odnos sa ženom ako još nisam 100 posto sigurna kako se osjećam?

O: Poštujemo to što se ne želite igrati tuđim osjećajima. To znači da ste na dobrom putu da toj situaciji priđete na jednak način kao što biste to učinili s frajerom. “Kad pronađete nekoga tko vas privuče, pozovite je na druženje”, savjetuje Morse. “Zatim joj dajte do znanja da istražujete svoju seksualnost i da vam je privlačna.” Tako ćete definitivno potaknuti zanimljiv razgovor. U daljnjem druženju pobrinite se da uvijek budete transparentni. “Bez obzira na to ostanete li dobri prijatelji ili u njoj pronađete novu seksualnu partnericu, tako ćete svakako naučiti nešto više o sebi”, kaže Morse.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj