Afera sa strancem: Seksi provod, padanje pod stol ili cjelonoćni nespretni pokušaji konverzacije?

20/07/2021

Ovo će ljeto nakon korone po mnogočemu biti posebno. Jedino što se vjerojatno neće mijenjati su uleti.

Ležite na plaži, sunčate se te uživate u miru i tišini (mislimo, ako zanemarite vrisku djece i buku prometa dva metra dalje od vašeg ručnika). U jednom trenutku nečija vam pojava zakrili sunce. Zaškiljite kako biste otkrili tko se to drznuo. Iznad vas stoji mlađi lik, dobro građen, a očito je da mu ne manjka samopouzdanja. Čekate da gukne. A evo što možete očekivati od njega ovisno o tome odakle dolazi...

Jezik. To je francuska vrlina, već smo zaključili. A navodno ga Francuzi sjajno upotrebljavaju i u druge svrhe, a ne samo za čitanje vinske karte i šaputanje na uho. Stoga zamolite svog Francuza da jezikom istraži sve vaše strateški važne točke, a na nekima neka se maaalo dulje zadrži. I ne mora pritom prestati šaputati na francuskom...

Englezi seks shvaćaju prilično neobavezno. I to je definitivno loše. Ne možemo reći da se ne trude, ali njima to nije pitanje života i smrti. Plus, ako su prije pili (a jesu), znate već što možete očekivati. Ne znate? Reći ćemo vam samo jedno: ne očekujte previše...

Nijemci su u krevetu poput njihove nogometne reprezentacije: istrčavaju na teren s jednim ciljem - kako bi pobijedili. Taktika im je u malom prstu, znaju sve pozicije, najbolje kutove i snagu penetracije, poznati su im dijagrami dijelova ženske anatomije, a sve mjere znaju u milimetar. Spremni su na sve. Ali, kao u nogometu, i protivnika se nešto pita pa pazite da ih ne zbunite taktikom visokog presinga.

Najbolje je u seksu s Česima to što imaju odličan smisao za humor. Stoga očekujte puno smijeha. Nadajmo se, ne zbog njihove seksualne izvedbe.

Seks bi mogao biti dobar, spontan i strastan. Onaj prvi. Drugi... možda, ako se dogodi. Naime, kad zadovolje svoju tradicionalnu strast za osvajanjem, Talijani naglo gube interes. Ali prvi seks za njih je poput plesa u kojem dame biraju: trudit će se svim silama zadovoljiti vas i ostaviti što bolji dojam. Kad je prvi put sa ženom, svaki se Talijan pretvara u pastuha Rocca Siffredija (znamo da znate za Rocca ;)) i ne staje dok ne osvoji sva vaša brda i doline. 

Ne znamo hoćete li pronaći baš previše rezultata guglate li “sex with Scandinavians”. Za razliku od Talijana, ne hvale se vlastitim pothvatima, što bi mogla biti dobra vijest - možda su bolji u krevetu nego na riječima. U svakom slučaju, ako volite voditi glavnu riječ u spavaćoj sobi, možda je neki Skandinavac pravi izbor za vas.

TALIJAN

flert 6

O Talijanima kao ljubavnicima ispisane su tisuće stranica svjetske književnosti. Jedini je problem što su te silne stranice ispisali uglavnom oni sami. Otvoreni, šarmantni, zaliveni trendovskim mirisima, Talijani su rođeni za ljeto i ljetnu zabavu. Poput kapetana Alberta Bertorellija iz serije “‘Allo, ‘Allo!”, njima je i svjetski rat prilika za romantična osvajanja te uživanje u životu.

Dobre strane Mogli bi biti bolje odjeveni od vas. Kad je riječ o stilu, Talijani nemaju mane. Nema šanse da će vas neugodno iznenaditi večernjom odjevnom kombinacijom. Galantni su, vole ekskluzivne restorane, a prema vama će se odnositi kao prema princezi. Bit će vam neugodno od komplimenata kojima su vas u stanju zasipati.

Mane Mogli bi biti bolje odjeveni od vas. Vole izgledati dobro, sebi i drugima, čak toliko da bi vam to u jednom trenutku moglo početi ići na živce. I naviknite se na to da će uvijek hodati u parfemskom oblaku - parfem je prvo čega se hvataju kad ustanu iz kreveta. Iako bismo upornost ponekad mogli uvrstiti među vrline, kod Talijana to često zna biti mana. Toliko su uporni da ako im se svidite, neće primijetiti da sjedite u društvu supruga i svoje troje djece. Za njih je to samo mali izazov...

FRANCUZ

flert 3

Hrvatice su sklone Francuzima (kao, uostalom, i većina ženske populacije svijeta), za razliku od Hrvata koji im još pamte poraz u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva te brojne poraze u rukometu. Oni su poznati kao opušteni i nonšalantni (osim kad igraju finale SP-a) pa će vam s njima biti ugodno i zabavno.

Dobre strane Francuski jezik. Možete pred sobom imati običnog krkana, ali kad progovori na tome mekom francuskom, žene se jednostavno tope od miline. Kao u filmu “Riba zvana Wanda”, nema veze što vam radi, samo neka vam cijelo vrijeme milozvučno govori na uho.

Mane Engleski jezik. Nema šanse da s njima razgovarate na engleskom, čak i ako ga savršeno znaju. S druge strane, zašto bi itko s Francuzom razgovarao na engleskom?! Sporazumjet ćete se već nekako.

NIJEMAC

flert 4

Svi znamo kakvi su Nijemci: možete biti sigurni da vam se neće približiti ako im ne date precizne upute. Kad prilaze ženi, žele biti sigurni da su predvidjeli sve ishode: imaju spreman ulet, vaše potencijalne odgovore pod a), b) i c) te su na svaki spremni reagirati. Ako volite boks, oni su poput mlađeg Klička, stroj za udarce, s motom “Nema povlačenja”. Zbuniti ih može samo netko poput Tysona Furyja svojim nepredvidljivim pokretima. Pravi Nijemac preživjet će i vaš odbijanac, ali povući će se ponosno, uzdignute glave.

Dobre strane Nijemci su u pravilu ok dečki, pristojni i zabavni. Očekujte zanimljiv razgovor i dobro zapakirane komplimente.

Mane Ne očekujte veliku spontanost. I ako vam se sviđaju, a ne želite im to odmah dati do znanja, očekujte da će vaše “ne” shvatiti doslovno, nakon čega će se ispričati, zaželjeti vam ugodan dan (ili večer) i odmaknuti se. Znamo, malo frustrirajuće... Ali ako im sve “nacrtate”, nećete imati problema. I, da, nemojte se iznenaditi ako uredno plate samo svoje piće, a od vas očekuju da platite svoje - čak i nakon trećeg izlaska.

SKANDINAVAC

flert 5

Sigurno ste gledali neku od skandinavskih kriminalističkih serija u kojima žene imaju glavnu ulogu, obično na čelu policijskih odjela. U njima neki manijak ili serijski ubojica stvara probleme, a onda ga neka pametna Sarah Lund (koja ne mijenja džemper cijele tri sezone serije, na što je kolege iz epizode u epizodu upozoravaju) ili Saga Norén jednostavno uhvate za jaja (gotovo doslovno) i privedu pravdi... Te serije gledaju i Skandinavci i vjerojatno se boje da su sve žene svijeta nalik na Sarah i Sagu.

Dobre strane Pristojni su, uvažavaju žene i slušaju vas. Izgledaju prisutno. (Ok, često samo izgledaju, ali ljeti je i to dovoljno.) Suzdržani su, nisu nametljivi.

Mane Otvoreni su za razgovor, ali će vas često zbuniti - kad vam priđu, mislit ćete da vam se upucavaju, a oni će neobavezno popričati i nastaviti dalje. Čini se da baš ne pucaju od samopouzdanja, ali kakvi su ženski likovi u njihovim serijama, nije ni čudno.

ČEH

flert 1

Nevjerojatno, ali palo nam je na pamet da, kad je o Česima riječ, ne možemo smisliti ništa loše - oni su nam vjerojatno najsimpatičniji europski narod. Em su svi njihovi filmovi komedije, em su u svakodnevnom razgovoru dobroćudni, em im jezik zvuči tako benigno da ni psovku ne možete shvatiti ozbiljno. (Tko nikad nije poslušao neki češki punk bend, nije se pošteno nasmijao.) Iako ne spadaju u top pet najpoželjnijih kad žena pomisli na ljetnu avanturu, Česi sve češće iznenađuju. I opet pozitivno, naravno.

Dobre strane Čehe uvijek doživljavamo kao pozitivce, zato ćete se u njihovu društvu osjećati opušteno, moći ćete biti svoji. Zabavni su i duhoviti, uživaju u dobroj hrani i cugi, ne prati ih više karizma “siromašnih turista”. (Kao i u svemu drugome, i tu su nas prešišali.)

Mane Jednostavno, toliko su dobrodušni i optimistični da im se mora zabraniti svaki oblik izvanturističke potrošnje koji uključuje išta vezano uz sport. Uhvatit će vas za ruku i s bocom Jane od pola litre te japankama na nogama veselo će se zaputiti na Velebit. Ili će vam predložiti romantično veslanje na luftićima do obližnjeg, ni četiri‑pet kilometara udaljenog otočića.

ENGLEZ

flert 8

Nije tajna da su Englezi svojedobno osvojili pola svijeta. Neki tvrde da su postali tako dobri moreplovci i ratnici jer su bježali od svojih žena, ali to su samo zli jezici. Osim kao osvajači, Englezi su se tijekom stoljeća profilirali i kao sjajni trgovci te savršeni diplomati, stoga očekujte cijeli niz strategija i pristupa kad odluče osvojiti vaše srce.

Dobre strane Jezik. Njemačko “Vot ar ju sinking” ili talijansko “Aj nid fok end najf” moglo bi vas zbuniti, ali Englezi relativno dobro govore taj engleski i dobro ćete se razumjeti (osim ako naletite na tipa poput Jasona Stathama koji govori londonskim cockney slengom). U svakom slučaju, razgovor bi mogao biti poticajan, a pića će svakako pristizati u valovima: njima je sve u Hrvatskoj smiješno jeftino i uglavnom ne pitaju za cijenu.

Mane Oni se na more dolaze odmoriti. A kad se žele opustiti - bili oni poduzetnici ili radnička klasa - onda vole i popiti. A kad popiju - mila majko! Malooo im popuste kočnice pa često na odmoru proživljavaju vlastitu verziju filma “Beskrajni dan”: ujutro se ne sjećaju što se sinoć dogodilo pa svaki dan sve ponavljaju. Loša je ideja pokušati ih pratiti u ispijanju i miješanju raznih pića jer ti pokušaji u pravilu završavaju pogubno, često privremenim gubitkom svijesti. I dostojanstva, ako vas je netko snimio mobitelom.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj