Seksom protiv prehlade?

09/01/2018

Čim temperatura počne padati, počinju: gripe, prehlade, i ostale gadosti. A što biste rekli kada bismo vam otkrili da je najbolji lijek protiv zimskih bolesti upravo—seks?

Kada nos počne curiti, kada počnete osjećati groznicu kako vas trese, prvo što vam padne na pamet je otići kod doktora, i još malo napuniti vaš ormarić s lijekovima. No, po istraživanju sveučilišta Wikes u Pensylvaniji, postoji druga vrsta lijeka iz "kućne radinosti".


Vođenjem ljubavi protiv gripe
Umjesto toga, ako ne želite piti lijekove, niti vjerujete bakinim receptima za samoizlječenje, ovo rješenje će vam se sviđati. Međutim, nemojte o ovoj metodi pričati sa svojomn bakom, jer nekako imamo osjećaj da bake neće baš najbolje razumjeti ovu “alternativnu medicinu”.

Ozbiljnu studiju sproveli su istraživači na Sveučilištu Wilkes u Pennsylvaniji. Prema rezultatima istraživanja, najučinkovitiji lijek protiv gripe i svih ostalih zimskih bolesti nije u bočici sirupa, niti u tabletama.

Kako biste se oduprijeli simptomima tih bolesti, vrlo jednostavno—morate se voljeti. I u tome nema ništa loše, jer, već je dokazano da seks podiže raspoloženje, ali ovi se savjeti (naravno) odnose više na one u stalnim vezama. (Jer, u protivnom bi to značilo da svaki puta kada dobijete gripu, morate zgrabiti prvog neznanca i poseksati se s njim pošto-poto. A to nije baš dobra ideja:)

seksom_protiv_gripe_toplomjer-0357935913

Seks je dobar za vas
To ste već znali, ali istraživači su proveli opsežnu studiju među muškarcima i ženama starijima od 18 godina. Nakon što su odgovorili pitanja o učestalosti njihovih spolnih odnosa, podijelili su ih u različite skupine prema njihovim odgovorima.

Istraživači su zatim proveli testove sline i dobivale rezultate koji govore sami za sebe. Najveći broj ljudi sa najviše antitijela, su oni koji su spolno najaktivniji.

Objašnjenje je vrlo jednostavno i potvrđeno je od strane mnogih liječnika. Vođenje ljubavi potiče cirkulaciju krvi, a to pak povećava razinu imunoglobulina A u krvi, koji je (ako niste znali:), snažno protutijelo. Kao rezultat toga, oni koji vole voditi ljubav zimi, puno se rjeđe razboljevaju. Baš kao i Alain Delon i Marianne Faithful u sceni iz filma "Girl on a Motorcycle" iz 1968. Vintage, a uvijek seksi!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj