Seksom do savršene figure

14/11/2013

Nova studija je pokazala kako je akcija među plahtama jednako učinkovita kao i vaš fitness program za taj dan...

Sigurno se često nađete pred jednim "teškim" pitanjem za vas, hoćete li se spremiti i otići trčati ili vježbati u teretanu ili ćete ostati u krevetu sa svojim frajerom i imati strastveni seks. Odgovor je očigledan, zato tu ne treba ništa dodatno obješnjavati.

Kanadski znanstvenici su otkrili kako seks sagorijeva više kalorija nego šetnja. To znači da nikada ne morate osjećati krivnju ako cijeli dan provedete u krevetu sa svojim frjaerom, jer vi ste zapravo na svojevrsnom privatnom fitnesu.

Pokazalo se kako seks mladih ljudi potroši prosječno 4,2 kalorije u minuti kod frajera i 3,1 kaloriju u minuti kod nas žena. Kako prosječan seks parova s predigrom traje otprilike 24,7 minuta, to znači da osim užitka žene mogu potrošiti 69 kalorija, a frajeri 104 kalorije. Ako brojite kalorije, ovo znači da su rezultati isto kao da ste otišli u šetnju. Međutim, nije važan samo broj kalorija potrošenih tijekom seksa, tu su i druger blagodati seksa za vaše zdravlje.

Tijekom seksa se zbog pojačanog lučenja endorfina smanjuje razina stresa, a potiče vaš imunološki sustav. Osim toga, tijekom seksa možete mijenjati intenzitet, mijenjajući poze i ritam, čime ćete aktivirati i različite mišićne skupine i odraditi dobar aerobni trening. Sve poze u kojima čučite odlične su za bolji tonus mišića vaših nogu i guze.

Zato idući put kad preskočite odlazak u teretanu zbog vrućih igrica sa svojim frajerom, da se niste usudili osjećati krivnju.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj