Seks s frendom? Jer i tome prijatelji služe!

21/09/2018

Povremeni (ili stalni!) seks s prijateljem. Zašto ne? Ništa mu ne morate objašnjavati, nema igrica, ljubomornih ispada. No, je li to "samo seks" i kakve zamke krije taj odnos?

Dok idemo u školu i studiramo sve je dopušteno - prave brige i socijalni obziri dolaze kasnije pa zašto onda ne uživati u slobodi. I u povremenom seksu s prijateljem, koji je, barem tako mislimo, samo to - seks s frendom! Nema emocionalnih natezanja, ne odgovarate jedno drugome za svoje postupke i tako je sve dok ne naleti netko zbog koga će vam srce jače zakucati. No jesu li stvari baš tako jednostavne?

sfsfsfs

Rezultati istraživanja Michigan State University pokazuju da je više od polovice američkih studenata imalo prijatelja/prijateljicu za seks ili se barem jednom našlo u klinču s frendom, a prije nego što padne seks druže se u prosjeku godinu dana. Osim nedvojbenih prednosi, koje su potencijalno loše strane na koje valja računati? Krenimo redom...

TREBA DEFINIRATI OSNOVNA PRAVILA Spavate li i s drugim ljudima? Koliko često izlazite zajedno ili se čujete? Prijateljsko-erotska veza može dovesti do konfuznih situacija pa je dobro odrediti pravila koja se ne smiju kršiti. Jer u protivnom može doći do problema, nesuglasica i svađa.

MOGLI BI SE NAVUĆI Tijekom orgazma luči se oksitocin koji produbljuje osjećaj zajedništva. Seksate li se s prijateljem, skloniji ste romantičnim gestama poput držanja za ruke nego ako to radite s neznancem. A česta komunikacija i razmjenjivanje dodira su već "sklizak" teren na kojem bi netko mogao nešto slomiti. Primjerice srce.

PRIJATELJSTVO MOŽE ZAUVIJEK PUKNUTI Je li nakon svega moguće ostati prijatelj? Da, kaže 36 posto ispitanika. Toliki je postotak produbio prijateljski odnos, bez da ga poremeti, a u svega je 4 posto slučajeva seks prerastao u nešto više tj. u vezu.  U preostalih 60 posto prijateljstvo je puklo kad se jedna od "strana" zaljubila u nekog trećeg. 

U ovih 4 posto koji su od prijatelja s povlasticom postali sretan par ulazi i bračni par Kutcher-Kunis. Nakon što se američki glumac Ashton Kutcher rastao, a njegova prijateljica i kolegica Mila Kunis prekinula vezu, dogovorili su se da će biti "friends with benefits". No, onda se neplanirano Mila preko ušiju zaljubila.

dfdgdgdg

"Jednu večer sam shvatila da ne mogu više tako, da ga ne želim dijeliti s drugim ženama, pa sam zaključila kako je najbolje da prekinem. Pozvonila sam mu na vrata i rekla da ga volim i da je zbog toga među nama gotovo, i u suzama odjurila kući. Nisam ni sanjala da će nastavak biti tako bajkovit: onda je on pozvonio na moja vrata i rekao da i on voli mene."

Takav happy end mnogi priželjkuju, no rijetki dobiju. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj