Seks prije braka

03/08/2011

Istraživanje kaže - suzdržite se! Oni koji su se time vodili izgradili su bolju međusobnu povezanost, što im je koristilo da seks kasnije bude kvalitetniji. Teško zamislivo u današnje vrijeme

d

Stavimo načas na stranu činjenicu da se parovi ponekad upuste u seksualne odnose i prije nego jedno drugome saznaju ime. Istraživanje provedeno na 2035 ljudi koji su u braku, pri čemu je glavna analiza bazirana na pitanju "Zašto ste stupili u seksualne odnose u toj vezi?", otkrilo je da u seksu više uživaju oni koji su pričekali izgovaranje zavjeta pa se bacilli na "posao". U Brigham Young University's School of Family Life otkrili su da parovi koji čekaju sretniji jer je veza puno više od seksa.

Parovi koji apstiniraju prije braka imaju stabilniju vezu, i to za 22% od onih koji ne čekaju. Zadovoljstvo im je 20 posto veće, kvaliteta seksualnog odnosa i komunikacije porasli su.

Kod velikog broja parova koji ne stupaju u seksualne odnose prije braka razlozi su vjerske prirode, pokazalo se u istraživanju. A u rezultatima objavljenim u magazinu Journal of Family Psychology upravo se ta činjenica navodi kao ključna stvar za stabilniju i kvalitetniju vezu.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj