Seks odostraga

05/04/2011

Znatiželjni ste… partner vas moli da probate… uživate u njemu… Kod analnog seksa mogu vas privući razne stvari, a neke savjete nije naodmet čuti pa ih je s nama spremno podijelila seksualna terapeutkinja i psihologinja Rachel Needle

s

1. Opustite um i tijelo

Ako se prvi put upuštate u analni seks, važno je da se u potpunosti opustite. Kako biste što više uživali, dobro je opustiti i mišiće stražnjice tako da ih po nekoliko minuta naizmjenično zatežete i opuštate.

2. Koristite puno lubrikanta

Što ga više koristite, analni seks može biti bolji jer, za razliku od vagine, anus ne proizvodi svoj lubrikant. Koristite one čiji se sastav temelji na vodi, a uvijek je dobro početi prstom kako bi kasniji seks pružio maksimum zadovoljstva.

3. Pričajte

Kao i kod svih ostalih tipova seksualne aktivnosti, komunikacija je ključna. S partnerom popričajte o svemu što vas zanima - bojaznima i očekivanjima. Pri prvom analnom seksu recite partneru ako vas boli, ako želite da malo uspori ili ubrza... Najvažnije je da se osjećate ugodno i zato se ne bojte reći mu bilo što.

4. Vi kontrolirate sve

Ako vam je to prvi susret s analnom penetracijom, jako je važno da vi kontrolirate tijek igre jer ako vi ne uživate, neće ni on. Nema žurbe, a s obzirom na to da je koža anusa osjetljiva, pazite na signale koje vam šalje vlastito tijelo, a ako je seks previše bolan, prestanite. Neki od dobrih početničkih položaja su doggy style i s boka dok vam je partner iza leđa.

5. Sigurnost

Kako bi se smanjio rizik od infekcija, operite genitalije prije i nakon analnog seksa te koristite kondom. Kada ste gotovi s analnim seksom, bacite kondom i stavite novi prije vaginalne penetracije kako bi se smanjili svi rizici od infekcija.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj