Recite mu što želite

26/01/2016

Cosmovo istraživanje otkrilo je da 83 posto lezbijki doživljava orgazam gotovo svaki put kad vode ljubav, dok je kod heteroseksulanih žena taj postotak mnogo manji – njih samo 56 posto doživi vrhunac. Zašto?

Teško je išta o tome reći, a da ne bude upereno protiv muškaraca. Kao da im je ženski orgazam neki fluidni fenomen kojim se ne treba ozbiljnije baviti, a kamoli usavršiti tehniku kojom će part­nerici priuštiti zadovoljstvo. Mnoge bi žene najradije frajerima rekle što da učine i kako da ih zadovolje, no ne usude se – boje se da će povrijediti muškarca. A to bi trebalo zaustaviti! Moguće je da su lezbijke otvorenije i da će lakše reći partnerici što da (im) radi.

Ali oralni seks, različita pomagala i seksualne igračke, prsti i izmjena uloga nisu ničije ekskluzivno pravo – pripadaju svakom spolu i svakoj vrsti seksualnosti. (Iako istraživanja pokazuju da su lezbijke sklonije oralnom seksu i upotrebi vibratora tijekom odnosa – što bi moglo biti objašnjenje i zašto češće doživljavaju orgazam). Vrlo je uzbudljivo misliti da vaš partner osjeća što vam treba – ali to je samo mašta. Dakle, recite mu to, i to glasno. Uostalom, ne postoji ništa seksepilnije ni uzbudljivije nego partnerica koja na uho šapuće što bi voljela da joj se sljedeće uradi.  

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj