Recepti za užitak

11/03/2019

Veće samopouzdanje. Manje stresa. Jači imunitet. Manje lošeg raspoloženja. Istraživanja pokazuju kako možete dobiti sve to i još više dobrim seksom

Ili točnije, dobrim seksualnim navikama. “To pomaže da održite dobro tjelesno, psihičko, ali i emocionalno zdravlje”, kaže dr. sc. Ava Cadell, autorica knjige “NeuroLoveology: The Power to Mindful Love & Sex”. Bez obzira na to jeste li solo ili imate partnera, seks je vaš ključ do samopouzdanijeg stava. Dakle, bolja verzije vas nalazi se upravo u erotskom wellnessu. No kako najbolje prići mjestima koja vas čine jedinstvenom, autoritativ­nom, pustolovnom seksualnom osobom i svoj intiman život konačno dovesti u željenu formu? Možete početi tako da posvetite pozornost svim svojim tjelesnim točkama, a ono što slijedi je vaš ultimativni vodič za poboljšanje seksualnog zdravlja, od njegovanja četiri zone užitka, većeg samopouzdanja, sve do trikova zbog kojih ćete osjećati trnce duž cijelog tijela – sa ili bez partnera.

ZONA UŽITKA: VAŠ MOZAK Mozak je najjači erotski organ”, kaže Cadell. Od ključne je važnosti u igri seksualnog uzbuđenja jer hipotalamus potiče proizvodnju testosterona i estrogena, hormona koji su gorivo za požudu. Mozak proizvodi i moćan koktel kemikalija, uključujući dopamin i noradrenalin, koji su povezani s užitkom i strastvenom privlačnošću. Pitate se kako na tu ludu zabavu reagiraju vaši ženski dijelovi? Proizvodeći prirodni lubrikant i pumpajući krv u intimne organe, pripremajući vas za vrući provod.

Erotski recept  Vježbanje ove seksualne elektrane jednostavno je poput maštarenja – seksualnog, naravno. Zato je vrijeme za igru. “Zapišite svojih pet seksualnih fantazija”, predlaže Cadell. Njihov sadržaj može biti nešto blago (poput ljubljenja s drugom djevojkom ili kupke s partnerom), ali i divlje (seks u troje). Ako svom umu dopustite da bude onoliko izbirljiv koliko on želi, vrlo ćete brzo osjetiti njegovo erotično djelovanje. Osim toga, dijeljenje svojih seksi misli s partnerom možda vas i nauči ponešto o njegovim željama, pa čak i tome koje ste od maštarija zajedno spremni provesti u djelo.

sdsdsdds

ZONA UŽITKA: VAŠA VULVA

I vaše vanjske genitalije trebaju pažnju. Riječ je o ključnom erogenom području – domu klitorisa s čak 8000 živčanih završetaka! Ipak, upravo to mjesto velik dio žena ignorira. Jedan od razloga –ne sviđa im se njezin izgled. “Svaki put kad se ne osjećate ugodno u svome tijelu, šanse za orgazam vam se smanjuju”, objašnjava dr. sc. Shayna Skakoon-Sparling sa Sveučilišta Guelph. Pozitivno razmišljanje o intimnim dijelovima donosi velike nagrade. Naime, istraživanje pokazuje kako žene koje se dobro osjećaju u vlastitom tijelu uživaju u boljem seksu te lakše dolaze do klimaksa od onih koje ipak radije gase svjetla.

Erotski recept Vjerovali ili ne, dobar način da sa svojom vulvom postanete BFF jest taj da bacite oko na tuđu. “Ženama se popravlja mišljenje o vlastitim genitalijama nakon što vide kako one sve mogu izgledati”, kaže Skakoon-Sparling. Na GreatWallOfVagina.co.uk nudi se širok spektar raznih “izgleda”, što će vam pomoći da promijenite mišljenje o vlastitoj fiziologiji (no možda to ipak ne želite raditi na poslu). Alternativni način? Posegnite za ručnim ogledalom i upoznajte se sa... sobom. Naposljetku, kako ne biste cijenili dio tijela koji vam donosi toliko zadovoljstva?

ZONA UŽITKA: VAŠ TRUP

Da, vaš trup. Naime, na Sveučilištu Indiana došli su do spoznaje kako tjelovježba potiče veći broj orgazama, a to se posebno odnosi na vježbe abdomena. Abdorgazmi? Ooo, da! Čini se da se trbušnjaci, čak i tijekom seksa, itekako isplate s obzirom na to da tako vršite dodatni pritisak na klitoris i mišiće donjeg dijela zdjelice (one kojima zadržavate mokraću). “Čak i ako vas ne dovedu do orgazma, donji dio trbuha odlično je mjesto za strastvene dodire”, kaže seks-stručnjakinja Emily Morse. Što su dodiri bliži vašem stidnom području a ne dotiču ga, to će i uzbuđenje više rasti.

Erotski recept: Kako biste ojačali vaginalno‑trbušnu vezu, u uobičajenu rutinu ubacite 50-100 trbušnjaka, a onda kad se nađete pod plahtama s partnerom, laganim dodirom prstima pređite preko svojih trbušnjaka. Za još veći užitak na isto područje navodite i njegove poljupce prije nego što se uputi u vašu sljedeću oralnu avanturu. “Tijekom seksa, posebno u pozi kaubojke ili doggie styleu, napregnite trbušne mišiće za još jače užitke”, predlaže Morse. “Osim što ćete dodatno uživati, tako ćete se i jače obaviti oko partnerova penisa, omogućujući mu time dodatnu senzaciju. Pobjeda za sve? Definitivno!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj