Posvetimo se malo guzi

06/03/2019

Nekoć je to bila tabu tema, no čini se da su granice u spavaćoj sobi pomaknute, posebno otkad se o tome sve slobodnije govori i u pop kulturi. O analnim akcijama sve više gledamo u serijama (“Djevojke”, “Broad City”, “Mlađa”), u vijestima o slavnima, baš kao i na društvenim mrežama (to istražite sami na vlastiti rizik ;-)

Sve više parova istražuje taj dio seksualnog života. Primjerice, u nedavnoj studiji na Sveučilištu Indiana otkriveno je da je 37 posto žena i 43 posto muškaraca u Sjedinjenim Američkim Državama iskusilo analni seks. U istraživanju stranice Pornhub otkriveno je da je od 2009. do 2015. godine zanimanje za analni seks poraslo 120 posto.
“Što ljudi otvorenije govore o svojim seksualnim željama, više njih će i priznati da bi probalo analni seks”, tvrdi seksualni edukator dr. Charlie Glickman. Mnogima je upravo analni seks potvrda emocionalnog ohrabrenja. “To im je potvrda da nisu nastrani i da to što rade nije pogrešno”, kaže dr. Glickman.
Stoga, ako ste vi i vaš partner već na koljenima, guza može biti pravi izvor zabave – ako joj priđete na pravi način, sigurno i, naravno, sporazumno – i eksperiment koji će vam otkriti novu erogenu zonu. U malom vodiču o osnovama analnog seksa otkrivamo koja zadovoljstva on zapravo donosi.

1. UDOBNOST Za razliku od vagine, vaša guza nema sposobnost samoovlaživanja. Zato koristite silikonske lubikante kako biste izbjegli bol, savjetuje Alicia Sinclair iz tvrtke za analne igračke b-Vibe.

2. SIGURNOST Seksualno prenosive infekcije velik su rizik kod analnog seksa. Kako biste ih prevenirali, pobrinite se uvijek za zaštitu – kondom ili dentalne pregrade.

3. RELAKSACIJA Ako ste previše zabrinuti, mišić sfinkter može biti vrlo napet, a to (jako) boli. Zato krenite polako, imajte povjerenje u partnera i prepustite se.

4. AKCIJA Započnite vaginalnu igru kako biste se uzbudili ili čak doživjeli vrhunac. Jednom kada vas okrene straga, nema ograničenja (no pripazite, jer naizmjenični analni i vaginalni seks može dovesti do infekcija!). Neka se vaš partner posveti samo analnom otvoru, a kasnije možete prijeći i na druge zone. Zauzmite položaj žlice, tako ćete imati veću kontrolu nad brzinom i dubinom penetracije. Ili isrpobajte misionarsku pozu s nogama preko njegovih ramena, a za što ugodniji osjećaj stavite jastuk ispod guze.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj