Njegovo veličanstvo klitoris

08/05/2019

Klitoris je vrlo osjetljiv seksualni organ krcat osjetilnim stanicama, a postoji isključivo radi zadovoljstva. Iskoristite ga u potpunosti!

Vaš sljedeći orgazam vjerojatno ovisi upravo o njemu. Stimuliranje klitorisa je ili neophodno za postizanje orgazma ili poboljšava orgazme tijekom seksa u slučaju čak 73 posto žena, navodi se u novom istraživanju Sveučilišta Indiana provedenom u suradnji s internetskom stranicom OMGYes koja se bavi istraživanjem (seksualnog) zadovoljstva žena.

Bez obzira na to koliko ste ambiciozni ili super obrazovani u krevetu, i vama i vašem partneru osvježavanje znanja o klitorisu uvijek će dobro doći. Čim se napalite (ljubljenjem, predigrom ili čak nestašnim mislima), mozak dobiva naredbu da više krvi šalje prema tvom međunožju, što uzrokuje bubrenje unutarnjeg dijela klitorisa. Što ste više uzbuđeni, glavić klitorisa postaje osjetljiviji na dodir. Razlog je tome osam tisuća živaca koji u tom trenutku jednostavno luduju. Kada vas dovoljno podražaja natjera da svršite, područje oko glavića se zgrči i uzrokuje “oh, daaaaa” zadovoljstvo. (Nekim ženama klitoris će nakon vrhunca biti još osjetljiviji pa vjerojatno neće htjeti da ga ništa ili nitko tada dodirne.) Nekoliko minuta nakon orgazma, tijelo će se početi opuštati, a klitoris će se vratiti u uobičajenu veličinu.

“Kada je riječ o klitorisu, žene moraju eksperimentirati”, kaže seksualna terapeutkinja Vanessa Marin, osnivačica Škole svršavanja (Finishing School). Istražite svoje međunožje kako biste doznali što funkcionira u vašem slučaju, a što ne, sugerira Debby Herbenick, voditeljica Centra za promicanje seksualnog zdravlja na Sveučilištu Indiana i glavna autorica studije nastale u suradnji s OMGYes-om. Istraživanje je pokazalo da su ovo  vrste dodira - prstima ili jezikom - u kojima žene najviše uživaju: 64 posto preferira pokrete gore dolje, 52 posto želi kružne pokrete, 31 posto voli lijevo desno, 19 posto napaluje guranje ili pritiskanje, a 12 posto preferira tapkanje klitorisa.

sdsdsdds

Evo jos par uputa za orgazam iz snova:

NE DIRAJ GA!
Kako pokazuje istraživanje, 67% žena preferira izravno dodirivanje klitorisa, ali takva predigra ponekad može biti pregruba. U tom slučaju iskoristite oblik svog klitorisa stimulirajući sve osim glavića. Neka se vaš partner poigra sa svime okolo, uključujući tkivo oko klitorisa i vaginalne usne. I to može biti dovoljno za vrhunac.

GLEDAJ ME!
Kada ste jako napaljeni, nemojte skidati gaćice nego pozovite partnera da vas dira preko njih. Neka prelazi jagodicama svoja dva prsta preko klitorisa naprijed-natrag, gore-dolje. To može biti i početak potpuno nove predigre ako to činite sami i pustite ga da gleda.

BIRAJ DRAGI!
Izaberite dva načina dodirivanja: kruženje i tapkanje ili trljanje i lagano udaranje. Igrajte se prstima kako biste otkrile koja vam tehnika pruža najviše zadovoljstva. Nakon toga recite partneru da vas na isti način zadovoljava oralno. Pritom zapamtite da 82 posto žena voli ponavljajuće ritmičke pokrete. Provedite dovoljno vremena (barem nekoliko minuta) u jednom pokretu prije prelaska na drugi. I tako u krug.

DAJ RUKU!
Zajašite ga tijekom seksa u tzv. poziciju kaubojka. To je najbolji položaj za stimuliranje C točke. Dok jašete, bilo tko od vas dvoje može jednostavno prstom podražavati klitoris pokretima lijevo-desno u ritmu zajedničkoga gibanja. Timski rad čini čuda!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj