Nezgodna pitanja o seksu

07/07/2011

Kako se što bolje pripremiti za bliski susret s partnerom, postati ukusniji, mirisniji… Pa krenimo redom…

s

Možete li učiniti nešto da vaša vagina ima bolji okus (da dobro ste pročitali)?
Postoji nekoliko stvari koje je moguće učiniti da za "ukusniji" okus vagine. Ako imate prijateljicu koja je prije nekog vremena postala vegetarijanka, ona će vam to potvrditi. Voće i povrće poput ananasa i celera daju vaginalnim sokovima blaži okus, dok ih mliječni proizvodi, meso i riba čine žešćima. Isti učinak na vaginalne sokove imaju češnjak, začini i kofein. Ako pijete puno vode, svoje sokove ćete u neku ruku isprati. Ali ako baš niste pazili na prehranu zadnjih dana, a stvar se razvija obećavajuće, upotrijebite lubrikant s okusom. Ublažit će okus.

Je li istina da se neke žene jednostavno više osjete?
Vaginalni sokovi imaju miris i to nije čudno. To je sasvim prirodno i činjenica je da taj miris većinu muškaraca uzbuđuje. No ako je miris (budimo pristojni) nakon seksa ili pranja vagine sapunom posebno neugodan, moguće je da je problem bakterijska infekcija. Obično je stvar u poremećaju broja bakterija koje se tu i inače nalaze i to se lako liječi. Naravno, morate posjetiti ginekologa da vam prepiše terapiju. No, takav miris može biti i nagovještaj neke seksualno prenosive bolesti. Još bolji razlog za posjet ginekologu.

Deblja li sperma?
Nimalo. Količina prosječnog ejakulata je oko jedne čajne žličice. Sadrži spermu, šećer, protein i vodu i ima oko 7 kalorija. Potrošite te ekstra kalorije valjajući se još malo među plahtama.

Ponekad kad sam jako uzbuđena odjednom iz mene izleti vaginalni prdež. Je li to normalno?
To se dogodi apsolutno svim ženama i ponekad zna biti neugodno, pogotovo ako ste s novim partnerom. Ali s vašom je vaginom sve u redu jer to je prirodni nusprodukt intimnog odnosa. Da biste to spriječili, koristite puno lubrikanta i izbjegavajte doggy style. U toj pozi najviše zraka ulazi u vaginu.

Mogu li uši s kose prijeći tamo dolje?
Ne, jer što se njih tiče, kao da postoji neka nevidljiva granica i ne idu niže od vrata. Zadržavaju se na obrvama, trepavicama, bradi. No stidne uši mogu migrirati prema gore - do pazuha (ako još uopće ima netko kome se u tom području imaju za što uhvatiti) pa čak i do trepavica, ali na skalp ne idu.

Seksualno sam aktivna već godinama pa bi do sada već trebala znati jesam li alergična na spermu, zar ne?
Iznenađujuće, ali možda i ne biste. Alergija je obično reakcija na sasvim specifičan protein iz sasvim specifične sperme. Potpuno je moguće da s dosadašnjim partnerima niste imali taj problem, ali da se pojavi s novim.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj