'Napaljena sam, hajmo se seksati': Zašto je ova rečenica iz ženskih ustiju nije društveno prihvatljiva?

20/03/2021

Spontano seksualno uzbuđenje kod žena već je odavno spremno za rebranding, a mi kažemo da je SADA savršeno vrijeme.

Sigurno nismo jedini kojima je definitivno dosta glupih eufemizama koji su ženama nametnuti kako bi izrazile poput “uzbuđene”, “žedne”, “malo otvorenije” kad jednostavno želimo reći: “Hej, napaljene smo.”

Naime, ne samo da bi s ponosom trebale izgovarati tu riječ već i cijelo iskustvo koje ona označava. Pričamo o onom trenutku kada vas obuzme životinjska potreba za slanjem poruke svojem bivšem koji tu poruku vjerojatno ne zaslužuje ni da je jedini na svijetu, ali ne možete ignorirati sjećanja na ono što vam je radio pod plahtama. Ili o onom trenutku kad ugledate frajera u sivim hlačama od trenirke i imate osjećaj da ćete eksplodirati, a možda i onda kad vam nečiji poljupci i dodiri na javnom mjestu totalno poremete razinu hormona. Vjerovali ili ne, ti su trenuci vaše apsolutno ljudsko pravo, zato je krajnje vrijeme da se prislonite bliže ne bi li ovom apsurdu jednom zauvijek stali na kraj.

Ako pitate nas, u posljednje se vrijeme događa premalo toga što bi mogli etiketirati kao “seksi”. Naposljetku, nitko ne može jamčiti da Zemlja za pedesetak godina neće eksplodirati (vjerojatno neće, ali zašto riskirati?) što znači da vrijeme koje imamo za uživanje u najjednostavnijim stvarima nikako ne bismo trebali uzimati zdravo za gotovo. Kad kažemo “jednostavne stvari”, mislimo i na one trenutke u kojima bi najradije zaskočili svog partnera (ili bilo koga tko se u tom trenutku pronađe na putu), ali to ne radimo jer se u nekom trenutku u našim mozgovima nešto toliko poremetilo da se čini kako rečenica: “Napaljena sam, hajmo se seksati”, jednostavno nije društveno prihvatljiva ako izlazi iz ženskih ustiju. Zbog čega je to i dalje tako? Nemamo pojma, ali rado iniciramo akciju da se tome stane na kraj. Štoviše, budite ponosni što danas s posla odlazite napaljeni i spremni na seks. Ili još bolje: otiđite s posla ranije. Dozvolite si godišnji odmor ispunjen seksom. Vičite to iz svega glasa. Naposljetku, kada smo zaboravili da je riječ ni o čemu drugome već o najobičnijoj ljudskoj potrebi?

Kad razmislimo, možda svijet zapravo i nije toliko ne seksi. Možda samo čeka da pogledamo u pravom smjeru. Pa, počnimo od ovih nekoliko stvari.

98%

Cosmo čitatelja smatra kako je muška napaljenost društveno prihvatljivija od ženske.

37%

žena UVIJEK se osjeća napaljeno.

69%

žena smatra kako ih napaljenost nerijetko ometa u drugim stvarima.

15%

žena najnapaljenije se osjećaju ujutro.

49%

žena vjeruje kako su napaljenije od svojih partnera.

 

 

 

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj