Muči vas „seksualna suša“? Evo zašto je kratka pauza od seksa zapravo super

25/10/2016

Ne brinite, svaka situacija doista ima svoju pozitivnu stranu.

Kad imate osjećaj da se niste seksali sto godina, odjednom je seks sve o čemu razmišljate i jedina stvar o kojoj vaši prijatelji razgovaraju, zar ne? Pa, čak i ako u stvarnosti nije tako, nakon nekog je vremena jednostavno ne moguće razmišljati o stvarima poput: „Hmm, mislim da se u ovom trenutku slobodno ponovno mogu nazivati djevicom...“

Pa, kao u svakoj situaciji u kojoj očajnički tražimo neku pozitivnu stranu naše nesretne situacije, i u ovoj smo odlučili zatražiti pomoć stručnjaka. Dr. Verity Sullivan, stručnjakinja za seks, otvorila nam je oči i naše misli uspješno usmjerila u nekoliko super stvari koje možemo raditi upravo zahvaljujući nedostatku seksa.


1. Ovo je savršena prilika da se pobrinete za svoje seksualno zdravlje.

Seks je super, ali on dolazi sa svojim teretom. Zato je vrlo bitno pobrinuti da njegova jedina posljedica bude samo široki osmijeh na vašem licu. Onda kad, svojom voljom ili protiv nje, odlučite uzeti pauzu od seksa, nema boljeg vremena da obavite detaljnu provjeru vašeg intimnog područja i pobrinete se da se u sljedeće seksualno iskustvo upustite s čistim nalazima.

„Za razvitak nekih bolesti, poput klamidije ili gonoreje, potrebno je otprilike dva tjedna, dok je za pozitivan rezultat HIV-a ili sifilisa potrebno i do mjesec dana“, objašnjava dr. Sullivan.


2. Nema brige oko neželjene trudnoće!

Htjeli vi to ili ne htjeli, kasni li mjesečnica koji dan, vrlo će se brzo pojaviti onaj mali glasić koji panično viče: „A što ako sam trudna??“ Pa, nama pokoji mjesec bez takve vrste stresa zvuči poprilično primamljivo, a nema bolje garancije od apstinencije. Naravno, postoje dovoljno sigurne vrste kontracepcije s kojima brigu doista možemo svesti na minimum, ali za neke od nas koji bar jednom mjesečno dižu uzbunu, ovu pozitivnu točku stvarno vrijedi istaknuti.

3. Još uvijek možete masturbirati... neograničeno mnogo.

Seks ima niz prednosti za naše zdravlje – potiče zdravlje srca, smanjuje krvni tlak, poboljšava san, snižava razinu stresa itd. No postoje još jedna vrlo bitna činjenica u ovoj stavci – za seks nije potrebno dvoje!

„Masturbacija je zdrav i poželjan način na koji možete zadovoljiti svoje potrebe i naučiti cijeniti svoje vlastito tijelo“, podsjeća dr. Sullivan. Onda kad usavršite samozadovoljavanje, poskočit će i vaše samopouzdanje, a time bi se u budućnosti moglo poboljšati seksualno iskustvo i s partnerom.

4. Imate više vremena za prijatelje i hobije.

Svi volimo seks i vrlo često baš tu aktivnost odabiremo radije nego druženje sa svojim prijateljima – tako bar tvrde neka istraživanja. Zato će vam, onda kad ni nemate previše izbora, druženje s prijateljima biti najdraža opcija i vrlo ćete brzo otkriti da je baš šteta što ste jednom zbog nekog frajera propustili bezbroj ludih izlazaka.


5. Možete se odmoriti od depiliranja. (Jupi!)

OK, ovo možda ne vrijedi za svakoga, ali pauza od seksa slobodno i bez ikakve brige može značiti i pauzu od depilacije, a to je baš super vijest. Osim što nećete morati trošiti sate u kupaonici, sate i novac na tretmanima ili bilo što slično, i vaša će vam koža biti zahvalna.

6. Seks je spektar.

Dok se mi zamaramo time koliko često upražnjavamo seks i što se smatra „normalnim“, Sullivan podsjeća kako je „seksualni apetit spektar, a on seže od seksualnih ovisnika do onih 1% populacije koji se smatraju aseksualnima (što znači da nemaju nikakav interes za seksom).“

„Ne postoji točan i netočan odgovor na pitanje koliko bismo se trebali seksati, a naglasak bi trebao biti na seksualnom izboru. Ako je vaša ideja užitka maženje na kauču, a ne S&M, to je OK. Baš kao i što je OK obrnuta situacija. Ne zaboravite da je bit seksa užitak, a njega ćete postići samo onda kad radite ono što vas čini sretnima – bez obzira na to što to bilo.“

To definitivno vrijedi zapamtiti!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj