Mitovi o seksu u koje nikako ne smijete vjerovati

12/09/2017

Ni u kojem slučaju!

1. Morate se seksati svaku večer da biste imali sretnu vezu

Nema ničega lošeg u tome da se, recimo, seksate tri puta tjedno. Parovi koji seks upražnjavaju iz zadovoljstva i u stanju su provesti neko vrijeme bez seksualnog čina, imaju zdraviji odnos od onih parova kojima je seks primarna stvar koju rade u vezi. S druge strane, možete se seksati i tri puta dnevno ako tako želite. Pravila ne postoje.

2. Trebale biste lako postići orgazam svaki put kada se seksate

Brojnim ženama potrebno je više vremena i predigre da bi uspjele opustiti svoje tijelo i doživjeti orgazam. Nije sramotno predložiti nešto drugačije u cilju postizanja orgazma. Za vrhunac je potrebna dobra komunikacija među partnerima.

3. Muškarci vas neće željeti ako niste izdepilirane

Muškarcu kojemu je doista stalo do vas neće biti problem seksati se s vama čak i ako vam noge nisu savršeno glatke. Vaša donja frizura nije mjerilo toga hoćete li se seksati ili ne. Frajeri koji tome pridaju ogromno značenje obično su oni koji ne sređuju ni sami sebe, a uvijek to zahtijevaju od partnerice.

4. Menstruacije su grozne

Muškarci koji misle da je menstruacija odvratna na razini su 14-godišnjaka. Žene izbjegavaju seks u tom periodu jer se ne osjećaju ugodno, ali muškarac kojemu to ne smeta je zrela osoba. Vi uvijek imate pravo izbora.

5. Oralni seks je obavezan

Ništa u seksu nije obaveza. Čak i onda kada vas „krivi“ jer imate menstruaciju. Da ne pričamo o tome kada to od vas „na silu“ zahtijeva. Seks je stvar uživanja, oralni seks je stvar izbora.

6. Kada uživate u misionarskoj pozi, vaš seksualni život je dosadan

To je kao da netko kaže da ste dosadni jer svakoga dana nosite puštenu kosu. Misionarska poza je ugodna i lagana, ako vama ona najviše odgovara, 'go for it'! Druge seks poze su možda zabavne, ali nisu pokazatelj dobrog seksualnog života.

7. Seks nije dobar za njega ako zahtijevate da koristite kondom

Ne nasjedajte na tu priču nikada!

8. Zadirkuje vas jer niste završili ono što ste započeli

Kada naručite hranu u restoranu koja vam se ne sviđa i konobar vas pita zbog čega, nastavljate li jesti na silu jer vam je neugodno što vam se ne sviđa? Naravno da ne. Možete stati u bilo kojem trenutku kada shvatite da vam nije ugodno.

9. Trebate probati sve, barem jednom

Ovo je obično fraza koju možete čuti kada odbijete frajera koji traži analni seks. Možete biti seksualno otvorena osoba i avanturistica i bez toga da probate stvari koje ne želite.

10. Spolno prenosive bolesti čine vas „prljavom“

A ako ih nemate onda ste „čiste“? Spolno prenosive bolesti mogu vam se dogoditi iz više razloga, čak i partnerima koji su u dugim vezama, a da se ne podrazumijeva da je došlo do prevare. Odrastite već jednom.

11. Ako ne doživite simultani orgazam, vi niste povezani

Ovo se toliko rijetko događa i nema ni najmanje potrebe da se osjećate loše ako se vaši vrhunci događaju u različitim vremenskim intervalima.

12. Plinovi iz vagine nisu nikakva sramota

Zvuci koji se čuju kao plinovi tijekom seksa dolaze iz vagine kada se u njoj stvori previše zraka. Do toga dolazi kada penis penetrira u vaginu tako što nekoliko puta bude potpuno van nje i vraća se unutra pa tako stišće zrak. Smijte se tome ili nemojte, ali neka vam svakako ne bude neugodno zbog toga, to je potpuno prirodna stvar.

13. Pokazatelj da ste spremne na seks je količina vlažnosti

Što nema apsolutno nikakve veze sa životom. Možete biti u krevetu s neviđeno zgodnim frajerom s kojeg želite strgnuti svu odjeću, a da se dolje odvija pustinjska scena iz filma Lawrence od Arabije. Lubrikant je sjajan saveznik u seksu, nemojte to zaboraviti.

14. Što seks duže traje, on je bolji

Pa i ne baš. Obično postane naporan.

15. Ako volite dominirati u krevetu, znači da ste slabić u realnosti

Christian Grey naučio nas je da svatko tko ima dominantne seksualne fantazije ima psihičkih problema u realnosti. Na svu sreću, on je fiktivni lik iz knjige. Vi niste vaša seksualna fantazija.

16. Trebate biti sretnice jer imate dečka koji se voli spustiti dolje

Sretne? Ne. To treba biti prirodna i normalna stvar u seksualnom životu između dvije osobe. Ako on ima problem s tim, pokušajte pronaći rješenje. Ako nije zainteresiran za rješenje, znate što slijedi dalje.

17. Muškarci obožavaju seksi donji veš

Zapravo više u teoriji i na dobroj fotografiji, nego u realnosti. Ne bacajte previše novca na to. Velika je vjerojatnost da na njega neće baš ni obratiti pažnju.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj