Kada je napaljenost prestala biti seksi?

02/03/2020

Spontano seksualno uzbuđenje kod žena već je odavno spremno za rebranding, a mi kažemo da je 2020. savršeno vrijeme za to

Sigurno nismo jedini kojima je dosta eufemizama nametnutih ženama kako bi izrazile kako se osjećaju, poput “uzbuđene”, “žedne”, “malo otvorenije”, kad jednostavno želimo reći: “Hej, napaljene smo!”

Naime, ne samo da bismo ponosno trebale izgovarati tu riječ nego i cijelo iskustvo koje ona označava. Govorimo o onom trenutku kada vas obuzme životinjska potreba za slanjem poruke bivšem koji tu poruku vjerojatno ne zaslužuje i da je jedini na svijetu, ali ne možete ignorirati sjećanja na ono što vam je radio pod plahtama. Ili o onom trenutku kad ugledate frajera u donjem dijelu sive trenirke i imate osjećaj da ćete eksplodirati, a možda i onda kad vam nečiji poljupci i dodiri na javnome mjestu potpuno poremete razinu hormona. Vjerovali ili ne, ti su trenuci vaše apsolutno ljudsko pravo, zato je krajnje vrijeme da se prislonite bliže kako biste tom apsurdu jednom zauvijek stali na kraj.

Ako pitate nas, u posljednje se vrijeme događa premalo toga što bismo mogli etiketirati kao “seksi”. Naposljetku, nitko ne može jamčiti da Zemlja za pedesetak godina neće eksplodirati (vjerojatno neće, ali zašto riskirati?), što znači da vrijeme koje imamo za uživanje u najjednostavnijim stvarima nikako ne bismo trebali doživljavati zdravo za gotovo. Kad kažemo “jednostavne stvari”, mislimo i na one trenutke u kojima bismo najradije zaskočili svog partnera (ili bilo koga tko se u tom trenutku nađe na putu), ali to ne radimo jer se čini kao da je rečenica: “Napaljena sam, hajmo se seksati” jednostavno društveno ne prihvatljiva ako izlazi iz ženskih usta. Zašto je to i dalje tako? Nemamo pojma, ali rado smo za akciju da se tome stane na kraj. Štoviše, budite ponosni što danas s posla odlazite napaljene i spremne na seks. Ili još bolje: otiđite s posla ranije. Dopustite si godišnji odmor ispunjen seksom. Vičite to iz svega glasa. Naposljetku, kada smo zaboravili da je riječ o najobičnijoj ljudskoj potrebi?

Kad malo razmislimo, 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj