Kad su seksi bube u glavi

23/09/2011

Kad se zaljubimo i kad nas preplavi osjećaj miline, spremne smo učiniti svašta, ponekad čak i ono što inače ne bismo. Najčešći krivac za to su hormoni koji nam zavrte glavom

s

Kad je riječ o seksu, moramo reći da muški mozak funkcionira drugačije od ženskog. Dečki su vizualna bića pa ih već pogled na polugolo žensko tijelo može izludjeti, a onda zaborave na sve posljedice i kreću silovito u akciju. Međutim, ako je muškarac u vezi, pomisao na moguće posljedice brzo ga ohladi, čak i ako ga hormoni opako lupaju. I žene su djelomično vizualna bića pa nam je ponekad pogled na isklesano muško tijelo vrlo uzbuđujuć i djeluje poput afrodizijaka. To se događa najčešće u vrijeme ovulacije, rezultat je jednog američkog istraživanja. Tada se žene prepuštaju seksualnim igricama, a često popuste kočnice i onima koje su inače protiv "bludnog razvrata".

PRVI DANI VEZE

Naravno da su slatki. Možda i najslađi. Međutim, tada su muškarci i žene najsličniji. Mozak je preplavljen hormonima sreće, prilagodljiviji smo i popustljiviji te često radimo ono što nikad ne bismo. Kod žena osjećaj zaljubljenosti traje dulje nego kod muškaraca, a neizdrživa je i želja za seksom prisutna prvih dana, tjedana, čak i nekoliko mjeseci veze. Tada često napravimo glupost pa se prepustimo seksu bez zaštite, a česta je posljedica neželjena trudnoća ili spolno prenosiva bolest. Stoga bismo ipak trebale pokušati sačuvati hladnu glavu i razmišljati o zaštiti. Uvijek!

OPASAN AFRODIZIJAK

Žene bolje kontroliraju hormone, ali ponekad im je to nemoguće. Primjerice, u "opasnim" i uzbudljivim situacijama. Priznajte, jeste li ikad pomislili da biste ostali sa zgodnim dečkom u kafiću ili klubu nakon zatvaranja pa isprobali draži seksa na šanku, stolu, barskoj stolici ili na plesnom podiju pod svjetlima reflektora uz glasnu ritmičnu glazbu? Razum u takvim trenucima često otkaže poslušnost te prevlada sirova seksualna želja. Ako se pitate što vam je bilo u glavi i što ste mislili kad ste se predali potpunom strancu, ne živcirajte se previše: to je sasvim normalna pojava i događa se često! Nadamo se jedino da ste koristili zaštitu!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj