Još jedan seks za kraj?

30/03/2017

Nakon prekida potrebno nam je nešto što razvedrava dan i podiže razinu energije. Seks za rastanak možda je na rubu da bude takvo što no previše je tu emocija. Možda ipak ne…

Taj seks na površinu izbacuje ljutnju i uz to nema tog seksa koji može popraviti slomljenu vezu. Poljupci, zagrljaji, maženje, povezanost ma koliko bili slatki ne znače apsolutno ništa jer sve je gotovo. Čak i onaj partner koji je prekinuo vezu osjeća gubitak a prirodni ljudski poriv je pobjeći od tog osjećaja, ispuniti taj prostor. Tjelesna povezanost uklanja osjećaj gubitka na trenutak, slažu se psiholozi.

Seks s bivšim može biti ugodan i prikladan neko vrijeme, ali vas odvraća od uspostavljanja novog odnosa s nekim tko vam je možda kompatibilniji vašim potrebama. No taj seks može zakomplicirati proces emocionalnog zacijeljenja nakon prekida. Također neće niti ispraviti najveći problem prošle veze bio on prevara, različiti interesi, laž, tajnovitost, petljanje treće osobe ili loša komunikacija.

Možda će vam nakon takvog seksa samopouzdanje biti bolje jer ćete znati da ste još uvijek privlačni bivšem partneru, ali on može probuditi lažnu nadu da će se veza obnoviti. Mnogi seks nakon prekida zamijene za pomirbeni. Ne činite si to jer nemaju veze jedno s drugim.

Ponovnim intimnim povezivanjem s bivšim ne dopuštate si razmatranje vlastitih emocija na zdrav način. Osigurajte si period žalovanja. Budite ljuti, plačite, gledajte sladunjave filmove, ali prebolite to. Ako vam usred noći bivši pošalje poruku da želi doći do vas „razgovarati“, nemojte mu odgovoriti. Ako ste vi prekinuli vezu podsjetite se zbog kojih ste razloga to učinili kad se nađete pred iskušenjem.

Gledajte na prekid kao na početak nove pustolovine. Budućnost nosi mnoge nove mogućnosti vi samo sebi morate dopustiti da ih iskusite.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj