Je li to bio orgazam? Popis znakova kako prepoznati da ste neprimjetno doživjeli vrhunac

28/07/2021

Pomoć smo potražili u znanosti kako bismo zabilježili svaki, pa i najmanji znak koji ukazuje na to da ste došli do vrhunca - čak i neprimjetnog.

Svi to znamo, ali trebamo si i osvijestiti: nisu svi orgazmi jednaki. Koja od nas s vremena na vrijeme (ili češće) ne doživi onaj “ups!”, nakon kojeg nismo sigurne jesmo li doživjele vrhunac ili smo samo osjetile potrebu kihnuti? (Već vidimo kako sve dižete ruku.) Jasno, sve bismo željele dosegnuti svoj veliki O, no baš zato bilo bi korisno znati prolaze li nam neki orgazmi ispod radara, neprimijećeni i neshvaćeni (što je tužno). Pomoć smo potražili u znanosti kako bismo zabilježili svaki, pa i najmanji znak koji ukazuje na to da ste došli do vrhunca - čak i neprimjetnog. Ako ti išta od ovog zvuči poznato - jesi, curo! ;)

* Lice vam se zacrvenjelo trenutak prije - što je teško primijetiti osim ako masturbirate ili se gledate u zrcalu. Eto vam razloga da jedno i drugo činite češće.

* Bradavice su vam se ukrutile.

* Vaši su se vaginalni mišići (oni koje koristite kad počnete ili prestanete piškiti) spontano stegnuli od 3 do 15 puta. Možda ne tako intenzivno kao kad od užitka poželite vikati “Majko mila, to je to!”, ali osjetili ste slatko zatezanje koje je trajalo između tri sekunde i dvije minute.

* Anus vam se stisnuo. Što možete primijetiti ako je u njemu vaš ili partnerov prst. Zapravo, eto ideje - s lubrikantom, naravno.

* Odjednom ste počeli ubrzano disati. Možda su vam zbog toga nosnice širom otvorene, a možda zadržavate dah poput prelijepe morske sirene.

* Tijelo vam se osulo (ali na seksi način) ili su vam se grudi (ili neki drugi dio tijela) zacrvenjele.

* Nožni prsti su vam se stegnuli ili su vam se stopala lagano zgrčila. Zapravo, mišići cijelog tijela se tijekom orgazma mogu malo zgrčiti.

* Odjednom ste pospani. Tijekom orgazma u tijelu se luči prolaktin, hormon koji vas uspavljuje.

* Osjećate se sretnije. Kad dosegnete vrhunac, mozak propušta bujicu dopamina i oksitocina te vas preplavljuje val sreće. Sve vas to tjera da kažete:

“Ok, spremna sam za još, molim!” 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj