Heteroseksualne žene imaju manje orgazama zbog svojih neupotrebljivih partnera

18/03/2019

Izgleda da taj "nedostižan" ženski orgazam nije tako nedostižan

Prema nedavno objavljenom istraživanju, 88% lezbijki svršava uvijek ili često tijekom seksa s partnericom, dok je samo 65% heteroseksualnih žena označilo tu kućicu.

U istraživanju je sudjelovalo 52 000 muškaraca i žena svih seksualnih orijentacija. Ispitanici su odgovarali na pitanja o tome kako se identificiraju te o nekim općenitim obilježjima - etničkom porijeklu, broju djece, obrazovanju - ali i na pitanja o svojem seksualnom ponašanju i navikama, uključujući koliko često prakticiraju oralni seks.

Osim toga, ispitivali su ih i kada su zadnji put napravili nešto posebno za partnera, pričaju li često o seksu, nose li seksi rublje, slušaju li muziku dok se seksaju,koliko im seks traje, koje im aktivnosti seks uključuje od masaže i ljubljenja do analnog i jesu li ikad sudjelovali u seksu u troje ili snimali seks. Cilj istraživanja je bio utvrditi postoje li određena ponašanja koja su vezana uz učestale ili rijetke (nedostižne) orgazme.

profimedia-0366132987

Prema rezultatima istraživanja ovo su ponašanja heteroseksualnih žena koje doživljavaju česte orgazme u heteroseksualnim vezama:

1. Otvoreno pitaju za ono što žele u krevetu.

2. Pohvale partnera kad napravi nešto dobro.

3. Ne srame se sekstati (odnosno povremeno šalju partneru prljave porukice - moguće s uputama)

4. Uvijek isprobavaju nove pozicije.

5. Nose seksi rublje

6. Eksperimentiraju s analnim

7. Pričaju o svojim fantazijama

8.Izjavljuju ljubav tijekom seksa

profimedia-0336288664

Ipak ništa od toga se nije pokazalo ključnim, kao jedna stvar koju lezbijke stalno rade, a dečki ne (imaju za to niz razloga), a to je oralni seks. Naime, ispostavilo se da vaginalna stimulacija (čitaj: penetracija) nije nužna za orgazam.

80% žena se složilo da je dobitna kombinacija, ili "zlatni trio" - genitalna stimulacija, ljubljenje s jezikom (French kissing) i oralni seks.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj