Erogene zone koje često ostaju zanemarene

06/11/2017

Napravili smo kratki podsjetnik!

Na tijelu muškaraca i žena postoje određeni dijelovi koji predstavljaju posebne erogene zone, a ako im se posvetite, osigurat ćete vrhunski užitak boljoj polovici. Riječ je o ušima, vratu, guzi, usnama, nogama, grudima... Međutim, ima i dijelova tijela koji se ubrajaju u erogene zone, ali su sasvim neobični zbog čega se često na njih zaboravi.

Vrhovi prstiju na rukama

Nalaze se na popisu najosjetljivijih dijelova tijela, a uzbudljivo iskustvo stvorit ćete ako im se posvetite u kombinaciji s usnama, zubima i slično. Vrhovi prstiju reagiraju na lagane dodire, ali svakome odgovara drugačije pa zato nikako ne oklijevajte probati ono što vaš partner najviše voli.

Stopala

Dobra masaža stopala može biti iznimno opuštajuća nakon napornog dana, posebice ako se dotaknu određene točke koje mogu izazvati uzbuđenje. Da biste pojačali to uzbuđenje, dopušteno je koristiti ulje za masažu koje će vas dovesti do ludila. Nakon pritiska na prstima, nastavite prema nogama i zglobovima laganim dodirima, grickanjem i masažom. Koncentrirajte se i bez žurbe posvetite svakom pokretu.

Ručni zglob

Lagano dodirivanje i masiranje ručnog zgloba uključit će većinu ljudskih osjetila. Sljedeći put u predigru obavezno uključite milovanje i lagane pokrete na ručnom zglobu prstima ili jezikom.

Kosa

Masaža tjemena može dovesti do smanjenja napetosti i pojačanja protoka krvi i tako omogućiti tijelu otpuštanje dobrih hormona zbog kojih će se vaš partner osjećati sjajno. Igranje s kosom, lagana masaža i milovanje po glavi mogu itekako uzbuditi svaku osobu. Zaigrajte se prstima i pod tušem kada možete jedno drugome oprati kosu i istovremeno pružiti nezaboravnu masažu.

Usne

Parovi u dugim vezama često zaborave kakvu moć ima ljubljenje. Nemojte se ustručavati ljubiti, igrati usnama i zabavljati se. Iskoristite usne po cijelom tijelu i time jednostavno izludite partnera.

Trbuh

Masaža trbuha može biti veoma erotična i napaljujuća za ženu. Prepustite se dodirima po trbuhu. Nemojte pritom nikako razmišljati o višku koji možda imate na trbuhu. To kvari svaki doživljaj. Prepustite se i upijajte svaki dodir.

Iza koljena

Ovo je dio tijela na koji mnogi zaborave, a zapravo je izuzetno važan. Masaža i milovanje iza koljena donose pravo uzbuđenje jer je koža tamo tanka, a to znači da omogućuje veći pristup osjetima.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj