Dodir koji govori

16/06/2011

Da bi vaša veza ostala čvrsta, najvažnije je da otvoreno i kvalitetno komunicirate. Možda niste primijetili, ali nije potrebno uvijek voditi duge razgovore da biste ostali bliski. Samo jedan dodir može iskazati posebne emocije poput sreće, ljubavi, ljutnje... Jer na muškarce jednostavna gesta može utjecati mnogo više nego same riječi

d

 

Kada mu želite reći da je zgodan, udarite ga po stražnjici. Treba li uopće o ovome išta više reći? Ova gesta pokazuje divljenje i podršku. Pa sjetite se samo sportaša u nekom ekipnom sportu.

Ako mu želite reći da vam je zbog nečega jako žao, stisnite mu rukom jedno koljeno dok sjedite jedno pokraj drugoga. Zbog tog će se dodira osjećati povezanije s vama i pažljivije će slušati ako mu imate nešto reći.

Kad je odsutan, nježno mu prođite prstima po vratu uz liniju kose. To je dodir koji umiruje i daje mu osjećaj sigurnosti.

Ako mu želite reći da ste uzbuđeni, stavite ruku na unutarnju stranu njegovih bedara. To je zona prepuna osjetljivih živaca povezanih s genitalijama.

Želite da učini nešto što ne želi? Uzmite njegove dlanove i stavite ih u položaj za molitvu, a svoje dlanove stavite preko njegovih. Ovo vas stavlja u dominantan položaj. Vaše riječi odjednom će zvučati uvjerljivije. Političari se tim trikom služe jaaako dugo.

Kad je ljut ,a vi želite smiriti svađu, stavite svoje dlanove na njegova ramena i pri tome neka vam laktovi ostanu u ravnom položaju. Rezultat je zapanjujuć - kao da ste stisnuli pauzu u njegovu mozgu usred žučne rasprave.

Kada mu želite reći da ga volite, stavite dlanove na njegove obraze. To je jedna od najintimnijih gesti između dvoje ljudi koji se vole.

 

 

 

 

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj