Čini se da bi na našim radnim mjestima uskoro mogli dobiti stanku za masturbaciju

12/01/2017

Pa i seks je osnovna životna potreba... uostalom, postoji li bolji način da se riješimo stresa?

Kad bi nam netko rekao da im kažemo što na poslu smatramo povlasticama, rekli bi da je to vjerojatno ona besplatna kava svakog jutra ili možda, ako imamo sreće, jedna od onih tihih soba u kojima možemo ubiti oko na nekoliko minuta. Kako god bilo, sumnjamo da bi se na ičijoj listi pronašla povlastica poput pauze za masturbaciju, no čini se da nismo jedini koji mislimo kako je to zapravo odlična ideja.

Naime, Metro se odlučio obratiti grupi znanstvenika ne bi li doznali je li ova „suluda“ ideja doista samo luda ili bi zapravo i mogla upaliti i, na svačije iznenađenje, znanstvenici su rekli kako bi. Štoviše, Mark Sergeant, predavač psihologije na Sveučilištu u Nottinghamu, rekao je kako bi uvođenje pauze za masturbaciju bilo „vrlo učinkovito“, nadodajući kako je to odličan način za „opuštanje i rješavanje stresa“.

S njime se slaže i psiholog te životni trener Dr. Cliff:

„Tako nešto bi rezultiralo višim fokusom, manjom agresijom, većom produktivnošću, te nasmijanim licima“, kaže.

Ipak, stručnjaci se slažu kako bi ideja u određenim slučajevima mogla biti i kontraproduktivna:

„U slučaju da je netko pod prevelikim pritiskom da bi doživio orgazam, pokušaj masturbacije mogao bi ga dodatno isfrustrirati.“

Možemo zamisliti da bi bilo teško doživjeti orgazam u WC-u na radnom mjestu, da...Osim toga, što je s posljedicama? Ne bi li se većina nakon masturbacije osjećala previše umorno da bi nastavili s radom? Ipak, ako je to nešto što bi se radilo isključivo kako bi se riješili stresa, onda je i više nego dobro.

Pitamo se samo koliko ljudi to već radi na radnom mjestu i bez ikakvog posebnog dopuštenja?

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj