'Plavi testisi' ne postoje, samo da znate (ako vas ikad okrivi jer ste mu uskratili seks)

09/03/2021

Ne, ne postoje. Nikad ni nisu. Zato, prestanite nasjedati na fore jer nikome ne “dugujete orgazam”. Kraj priče.

Ok, nije doslovno kraj priče jer čak niti u doba Googlea u kojemu je moguće pronaći odgovor na svako pitanje od toga “Može li me kava ubiti” (može), i dalje postoje frajeri (zapanjujuće velik broj njih) koji i dalje vjeruju u mit o “plavim testisima”.

Naime, riječ je o generalnom mišljenju da, jednom kad se muškarac seksualno uzbudi i iz nekog mu se razloga uskrati užitak ejakulacije, slijedi mu fizička bol sve dok se spomenuta ejakulacija ne dogodi. Ne samo to, nego se razina boli mjeri dovoljno visoko da se to “olakšanje” mora dogoditi jako brzo. Pogađate kako je ta ista priča nešto čime muškarci mame žene na seks vjerojatno od početka vremena, a naša je “dužnost” pomoći mu.

Budući da smo već naveliko zagrizli u 2021., što kažete na to da ovim budalaštinama zauvijek stanemo na kraj?

Evo što se zapravo događa

U trenutku kad moramo kihnuti, naše se tijelo refleksno napne. Onda, kad napokon kihnemo, slijedi osjećaj olakšanja. Pa, sličan se scenarij događa i u njegovim genitalijama u trenutku kad se uzbudi i doživi orgazam. “Da, ejakulacija je poput kihanja”, objašnjava urolog Paul Turek.

Nakupljanje je ujedno i faza emisije tijekom koje se sjeme skuplja u ejakulatornom kanalu unutar njegove prostate. Ako se predigra (ili što god se događa) najednom zaustavi i on više ne može ispustiti nakupljeno sjeme, događa se - nastojat ću biti iznimno jasna- trenutan osjećaj blage neugode. Ponovite za mnom: Trenutna. Blaga. Neugoda. Svakodnevno hodanje u potpeticama na poslu također može prouzrokovati zatezanje i određeni pritisak na naša stopala. Ponovno, “pritisak”, a ne bol. Sigurno nikad niste čuli ženu kako za to krivi muškarce.

Usporedite osjećaj s iritantnom, ali vrlo podnošljivom potrebom za puhanjem nosa u trenutku u kojemu ne možete pronaći papirnate maramice.

S druge strane, nije baš *sve* njegova krivica

Sjećate se one scene iz filma “Vuk s Wall Streeta” kad Leo DiCaprio pada na koljena nakon što Margot Robbie odbija seks s njim? Scene poput takvih događaju se svakodnevno što dodatno pridonosi zabludi o plavim testisima i pretpostavci da oni doista postoje.

Štoviše, prosječan muškarac doista može misliti da je situacija toliko loša da će iz vašeg stana morati izaći na nosilima, držeći se za međunožje u apsolutnoj agoniji jer ga vjerojatno nitko, čak niti Leo, pop kultura pa niti seksualna edukacija u školi, nisu naučili da su plavi testisi nemoguća pojava.

“Neki su muškarci uvjereni u to da takvo stanje postoji i to upravo zato što im nitko nikada nije rekao da ne postoji”, kaže dr. Emily Morse, stručnjakinja za seks i veze i voditeljica podcasta “Sex With Emily”. Ako vam sve ovo nije dovoljno onda evo još jedne informacije: testisi ne mogu poplaviti. #činjenice

74 posto

Cosmo čitateljica priznaje kako su bile s frajerom koji je patio od “plavih testisa”

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj