Analni seks za početnike

15/01/2019

"U guzu" je i dalje najmračniji i najmanje istražen oblik seksa. Oni kojima se sviđa, obožavaju to, oni kojima se ne sviđa doslovno mrze svaki razgovor o tome. Nema neutralnih kada je riječ o analnom. Ipak, ako vas zanima, ali niste sigurni biste li to pokušali, evo malog vodiča kroz analni seks.

Kako biste otkrili u koju vi kategoriju spadate, jeste li ljubitelj ili hejter analnog, morate to prvo iskusiti. Samo se nemojte u to upuštati ako mislite da ćete se "stisnuti" od straha prije, jer mišići analnog otvora moraju biti opušteni. Upravo je zato predigra sve, a za neke od eksperimenata vam ni ne treba partner. 

Lubrikant, lubrikant i još malo lubrikanta!

Mit je kako bi vas analni seks trebao boljeti. Upravo suprotno! Ipak, vaš stražnji otvor ne može se navlažiti sam poput vagine, što znači da vam je lubrikant novi najbolji prijatelj. Osim što će olakšati samu penetraciju, pojačat će i osjetljivost tog područja.

Počnite s igračkama

Vaše prvo analno iskustvo ne mora sadržavati ni penis ni penetraciju. Za početak možete eksterno nadražiti taj dio i istražiti novu lepezu osjeta za koju niste ni znali da postoji.

Dajte seksu pod tušem još jednu šansu

Seks pod tušem je inače strašno nespretan i jednostavno nije vrijedan truda koji bi trebalo uložiti. Ako imate neke higijenske dvojbe oko analnog seksa, najbolje bi bilo prvi put pokušati u kupki ili pod tušem. Tako će te izbjeći brigu o čistoći samog čina, a i lakše ćete se opustiti. Plus, možda zaključite da seks pod tušem nije toliko kompliciran, ako je analan.

profimedia-0295736431

Nije dobra ideja miješati vaginalne i analne bakterije

Bilo da se radi o penisu, prstu ili nekoj igrački morate to oprati prije nego što se prebacite s analne na vaginalnu stimulaciju ili penetraciju. Iako sam analni seks ne predstavlja prijetnju vašem zdravlju, sjetite se da su vam još tete na sistematskima govorile da ne brišete guzu prema naprijed zbog prijenosa bakterija.

Suzdržite se naglih pokreta u početku i držite se plićaka

Radi se o osjetljivom području i kako bi vam prvo iskustvo bilo ugodno, ne smijete se precijeniti. Inače bi se vaše analno eksperimentiranje zaista moglo pretvoriti u bolnu katastrofu!

Ako pokušate više puta i ne svidi vam se, nemojte nastaviti pokušavati

Nisu svi za sve. Ako ste pratili ova uputstva, pokušali nekoliko puta i bilo vam je užasno, nemojte se zavaravati da će s vremenom postati podnošljivo. Barem možete reći da ste kvalificirani hejter analnog, jer ste probali i znate točno što vam se i zašto ne sviđa.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj