Analni seks za njega

28/02/2017

A što ako vam kažemo da se u posljednje vrijeme šuška da pravi put do muškog srca vodi kroz njegovu – straž­njicu?

Vaša snažnija polovica oduševljena je fenomenalnim masažama kojima ga obasipate i potpuno će vam se prepustiti kad mu spremate omiljeno jelo. A što ako vam kažemo da se u posljednje vrijeme šuška da pravi put do muškog srca vodi kroz njegovu – straž­njicu? Naime, nekoliko je stručnjaka za seksualne odnose i prakse istovremeno zaključilo da je tzv. pegging nova granica seksualnih eksperimenata.

Zamijenite se

Dakle, što je to točno? Bacimo malo svjetla na seksualnu praksu o kojoj sigurno nećete razgovarati sa svojom mamom, a teško ćete o tome progovoriti i s prijateljicom. Pegging je seksualni odnos u kojem dildo ne koristite za svoju vaginu, nego za anus vaše snažnije polovice. Ljudska je pozadina manje ili više ispunjena osjetljivim živcima. Kod muškaraca je mnogo osjetljivih živaca smješteno u prostati – muškoj G-točki, koja je iznimno osjetljiva na podražaje i koja će njihov užitak torpedirati do neslućenih vrhunaca. Stimulacija muške prostate totalno je drugačiji doživljaj od stimulacije glavića, baš kao što je stimulacija ženske G-točke drugačija od vaginalne.

O svemu je tome nedavno objavljena i knjiga Charlieja Glickmana “The Ulitimate Guide to Prostate Pleasure: Erotic Exploration For Men and Their Partners”, koja je odmah izazvala kontroverze. Orgazmi koji uključuju stimulaciju prostate opisani su kao intenzivniji, a njihov se intenzitet prenosi na cijelo tijelo. Točnije, frajeri bi se nakon takvog orgazma (ili zbog njega) trebali osjećati mnogo bolje. Ali što mi žene dobivamo time? U knjizi piše da upravo zbog toga sve postaje zanimljivo.

Uobičajeni popratni efekt koji je zamijećen kod frajera nakon orgazma koji su doživjeli zahvaljujući penetraciji u kojoj su oni bili primatelji u najvećem je broju slučajeva rezultirao time da su postali bolji ljubavnici. Kad iskuse kako je primati, najčešće imaju mnogo više potrebe istraživati načine kako vas mogu uzbuditi i zadovoljiti. Osim toga, postaju i obazriviji kad je riječ o brzini, što je velik problem, odnosno mana ljubavnih umijeća većine muškaraca kojima je važno što prije postići vlastiti orgazam, a nakon čega zaboravljaju partnericu.

Većina je muškaraca izjavila da su im takva seksualna iskustva pomogla da shvate da je seks poput dobre masaže, ali i da na tijelu postoje zone zadovoljstva koje još nisu otkrili. “Mnogo nam je frajera reklo da im je stimulacija muške G-točke dildom pomogla da shvate i bolje razumiju pertneričinu nadraženost, njezine želje i uopće spremnost na seks”, izjavio je Glickman na predstavljanju knjige.

Razbijanje tabua

Seksolozi smatraju da takva praksa pomaže u mijenjanju muške perspektive kad je o seksu riječ. Upravo su heteroseksualni frajeri, koji su iskusili ovu vrstu igre i zadovoljstva, otkrili da shvaćanje o muškoj ulozi i seksualnom zadovoljstvu može imati sasvim novu dimenziju. Otkriće kako ne moraju nužno biti dominantni da bi uživali u seksu, ali i da ih užitak u analnom seksu, i to onome koji uključuje njihovu guzu, neće nužno pretvoriti u pedere, bio je iznimno velik napredak koji je za sobom povukao promjenu njihove kompletne seksualne prakse.

“Zadovoljstvo masaže prostate i pegging mogu biti snažni motivatori i pomoć pri otkrivanju i redefiniranju muške uloge”, tvrdi Glickman u svojoj knjizi. “Može im pomoći da se oslobode mačo ideala koji tako često ometa sreću mnogih veza. Ako mogu otkriti mjesto gdje se osjećaju sigurno u svojoj maskulinosti i gdje se ne osjećaju ugroženima čak ni s praksama koje ih obično straše kao previše feminine ili gej, takav će im stav otvoriti nove perspektive, a vezi podariti novu vrstu intimnosti.”

Mia, 28-godišnja ekonomistica, priredila je takvo iskustvo svom dečku koji je želio da iskušaju analni seks. “Pomislila sam, ako on želi meni staviti nešto odostraga, neka i sam osjeti kako to izgleda. Najprije je pošizio, ali kad smo to napravili s malim dildom, raspametio se od užitka. Ali mislim da ćemo se dalje držati samo igre prstima – dildo je pretvrd za frajere.” Ipak, najvažnija poruka ove priče nije u muškoj stražnjici.

Seksolozi tvrde da je svako novo i neobično iskustvo poput nove karike koja povezuje partnere. Svaki put kad partneri otkriju nove zone užitka i zadovoljstva rezultat može biti pojačana intimnost i povezanost te nije važno je li u pitanju dildo u frajerovoj stražnjici ili tek satovi klasičnih plesova – bitno je zapamtiti da je iskušavanje novih i neobičnih stvari uvijek dobro.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj