9 stvari koje niste znale o penisima

18/01/2019

Neke od njih će vas sigurno iznenaditi...

I fetusi mogu imati erekcije

Ako su muški, naravno. Poprilično je čudno zamisliti da se nešto što se još razvija u vašem trbuhu već može "napaliti", ali ultrazvuci su dokazali kako je moguće. 

Mogu se slomiti

Njemu ovo nemojte govoriti, ako mu ne želite zadati noćne more, ali da, moguće je da se penis slomi iako nema kosti u njemu. Intenzivan seks, masturbacija ili čak pad kad je nadignut zaista mogu uzrokovati prijelom penisa.

Penisi su nekoć imali kralježnice

Kad smo već spomenuli penis i kost u jednoj rečenici, možemo vas usput obavijestiti da je svojevrsna kralježnica bila sastavni dio penisa prije nego što smo potpuno evoluirali. Svrha je te kosti bila poboljšana erekcija. A sada ono najzanimljivije, neke vrste i dalje imaju penise s kralježnicom, kao, recimo, mačke. 

Medicinska svrha prepucija

Ok, za ovo bi bilo bolje da sjednete. Dakle, liječnici mogu iz prepucija obrezane dojenčadi stvoriti kožu za žrtve opeklina. Samo jedan prepucij može stvoriti 23 000 kvadratnih metara kože. Fascinantno, zar ne?

Penisi imaju smjer

Kao i političke stranke, penisi mogu naginjati u lijevo ili desno. Mogu biti i zavinuti prema gore ili dolje, a mogu i biti ravni. Kao otisak prsta, svaki je penis drugačiji.

profimedia-0316772966

Smanjivanje penisa je stvarno

Ovo je još jedna stvar koja se dečkima neće svidjeti, ali penisi se itekako mogu smanjiti. Može biti riječ o privremenoj smežuranosti, izazvanoj hladnoćom (to funkcionira i u obrnutom smjeru, penisi se povećavaju na toplom) ili stvarnom smanjivanju, koje može biti uzrokovano pušenjem ili, nećete vjerovati, nedovoljnim korištenjem. Naime, tkivo postaje manje elastično ako nema čestih erekcija, što rezultira smanjivanjem.

Neki bi se muškarci mogli samostalno oralno zadovoljiti

Točnije, jedan od njih 400! Ali to ne znači da ih svih 400 nisu pokušali u nekom trenutku.

Statistika seksa

Muški orgazam traje otprilike 6 sekundi, dok ženski traje otprilike 23. Sam čin seksa, prema nekim istraživanjima, traje dvije minute i 40 sekundi, a većini se žena to čini kao 5 minuta i 30 sekundi. Nismo sigurni događa li se to zato što je seks dobar ili zato što nije.

On ne mora biti pri svijesti da bi ejakulirao

To smo mogli zaključiti već kad smo saznali da i fetusi mogu imati erekciju. Muškarci čak i kad stasaju u odrasle osobe, ne moraju biti pri svijesti da bi doživjeli erekciju i čak "svršili". Tim radnjama ne upravlja njihov mozak, već leđna moždina.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj