8 mogućih razloga zašto ne doživljavate orgazam

18/11/2015

Postizanje orgazma stvarno ne bi trebala biti neka filozofija, no čini se da je mnogim ženama puno lakše riješiti kompleksne matematičke zadatke. Mi se držimo uvjerenja kako svaka žena može i mora biti u mogućnosti bez problema postići vrhunac, pa smo se za pomoć odlučili obratiti liječnicima.

1. Na lijekovima ste koji gotovo u potpunosti onemogućuju postizanje orgazma. Lijekovi koji se koriste za tretiranje depresije, anksioznosti ili sličnih psiholoških problema, mogu poremetiti hormone u tijelu i često dovesti do neintenzivnih orgazama ili ih u potpunosti blokirati. Ako seks smatrate dobrim i ugodnim, ali i dalje ne postižete orgazam, ovo bi mogao biti razlog. Popričajte sa svojim liječnikom i pokušajte s drugom vrstom lijeka koji neće imati takve nuspojave.

2. Seks je za vas isključivo na relaciji penis-vagina. Nerijetko se dogodi da su muškarci uvjereni da su odlični u seksu, kad zapravo nemaju pojma što rade. Tek polovica žena može postići orgazam isključivo penetracijom. Mi ostali smrtnici tražimo dodatnu stimulaciju klitorisa vlastitom rukom, vibratorom ili slično.

3. Ne dobivate dovoljno (ili uopće) predigre. Veliki broj žena glumi orgazam jer veliki broj muškaraca glumi predigru. Osim što mislimo da je ovaj citat zaslužio svoje mjesto na vašem Facebook statusu ili novoj Instagram fotki, činjenica je da, ako vam vaš partner ne podaruje dovoljno pažnje u predigri, teško ćete postići orgazam jer je orgazam teško postići ako niste nimalo uzbuđeni. Zato mu dajte do znanja da smiri doživljaj i posveti vama i seksu malo više truda i vremena.

4. Previše ste pod stresom da biste stvarno uživali u seksu. Previše žena tijekom seksa brine o negativnim posljedicama poput spolnih bolesti ili neželjene trudnoće, pa čak i jesu li s dobrim frajerom i kakve su njegove namjere. S tolikom koncentracijom stresa nije ni čudo da se ne možete opustiti i uživati.

5. Nemate pojma što vam je dobro, a što nije. Vaša vagina ima mnogo dijelova i nije da nas o tome previše uče dok odrastamo, pa nije ni čudo da veliki broj žena još uvijek nije upoznat s time što im odgovara u seksu više, a što manje. Liječnici preporučuju masturbaciju kao jedan način istraživanja i eksperimentiranja. Prvo isprobajte sami, a onda s partnerom.

6. Sami sebi stvarate pritisak prebrzo očekujući orgazam. Ako ležite nervozni ili umorni ili vam je neugodno zato što je prošlo poprilično puno vremena, a vi još uvijek niste svršili, dovodite se u začarani krug nepostojećih orgazama. Što si više zadajete pritisak, šanse da ćete doživjeti orgazam su manje. Pokušajte isprazniti glavu i ne previše razmišljati. Umjesto toga, koncentrirajte se na stimulaciju. Poput mnogih dobrih stvari, orgazam će doći kad ga najmanje očekujete.

7. Potrebno vam je malo lubrikanta. Oko četrdeset posto žena ne stvaraju dovoljno prirodne lubrikacije kako bi bezbrižno uživale u seksu. Čak i ako je vlažnost normalna, mješavina kondoma, hormona i emocija može vas ostaviti potpuno suhom. Dodavanje i najmanje količine lubrikanta je jednostavan način da se osjećate ugodnije i spremnije za veliko finale.

8. Imate anatomski ili psihološki problem i morate na pregled. Stvarni medicinski poremećaji mogli bi biti razlog vašem problemu, ali oni su vrlo rijetki. Jedan od problema mogao bi biti u tome da je vaš klitoris „zarobljen“ pod klitoralnom kožom i osjetljivost je znatno smanjena. Ako nikako ne možete postići orgazam, razgovarajte sa svojim ginekologom ne bi li se uvjerili da je s vama sve u redu. Ako je, potražite neke nove igračke, novi način masturbacije... ili novog partnera.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj