8 činjenica o misionarskoj pozi koje vjerojatno niste znali

30/04/2015

Nismo sigurni kako da se nakon ovoga osjećamo, počevši od činjenice da je ova poza poznata i pod nazivom „mama-tata poza“.

  1. Misionarska poza kroz povijest i razdoblja mijenjala svoje ime. Tako ju znamo po brojnim nazivima uključujući nazive poput bračna poza, englesko-američka poza, poza muške superiornosti, ali i mama-tata poza.

  2. Misionarska poza je jedina legalna seks poza na Floridi. Ipak, nismo sigurni imaju li seks policiju koja će provjeravati eksperimentirate li i s nekim drugim idejama.

  3. Vjeruje se da je to originalna i prva ikad korištena seks poza. Prema podacima iz povijesti, ova poza korištena je još iz dana čovjekolikih majmuna. Teško je zamisliti ijednu drugu pozu pod plamenom vatre u nekakvoj šumi...ili špilji.

  4. I dalje je najpopularnija poza. Čak i danas kad je seks već odavno popularna razgovorna tema, istraživanja pokazuju kako 90 posto bračnih parova preferira ovu pozu, a čak 9 posto ne koristi nijednu drugu...što je žalosno.

  5. Kad već imamo „doggy style“ mogli smo imati i „armadillo style“. Jer, koliko god čudno bilo, armadili koriste upravo ovu pozu.

  6. Nitko nije siguran zašto ovu pozu zovemo „misionarska“. Općeprihvaćen mit je kako su misionari nekad tu pozu predlagali bračnim parovima, no u stvarnosti je najvjerojatnije riječ o krivom prijevodu povijesnih dokumenata.

  7. Misionarac je moguće koristiti na brojne načine. Primjerice za takozvani „interkruralni seks“ gdje muškarac svoj penis trlja o bedra partnerice. Da, to stvarno postoji. Osim toga, misionarska poza dobra je i za analni seks. Ono što želimo reći je da je to poza od brojnih mogućnosti, pa ju zato s punim pravom toliko i volimo.

  8. Za muškarce je to treća po redu omiljena poza. Odmah nakon „doggy“ i „cowgirl“ poze – tako bar tvrde ankete.
Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj