6 precijenjenih seks poza

23/03/2017

Zašto se još uvijek trudimo izvesti 69? Zašto?!

Prije nego počnemo, važno je napomenuti – nijedna od ovih poza nije i ne mora biti dosadna, loša ili nezanimljiva. Štoviše, sve su ove poze poznate i omiljene među mnogima, ali su ih filmovi prikazali tako ugodnima i jednostavnima da je jednostavno frustrirajuće kad ih isprobate sami i pronađete se zapleteni u neugodan čvor nakon kojeg ni vi ni vaš partner više niste raspoloženi za ikakve seksualne aktivnosti.

Dakle, ne kažemo da su loše – samo da ima i boljih.

1. Čuvena poza „69“. U teoriji, svi su je probali bar jednom i time je postala čuveni simbol oralnog seksa. U stvarnosti, 69 nije ništa više no dva nespretno isprepletena tijela koja se pokušavaju pozicionirati tako da nije čudno ili neugodno i, budimo realni, dva od tri puta u tome ne uspiju. Činjenica je da netko neće uživati. Nismo staromodni, ali što kažete na to da ostanemo na „klasici“?

2. Seks pod tušem. Poza koja izgleda super na slici i TV-u. U stvarnosti? Jedna osoba će se smrzavati, a druga gušiti pod mlazom vode. Jako obećavajuće, ali vrlo razočaravajuće.

3. Seks na nogama. OK, recimo da svi ne spavamo u teretani i nismo napravljeni od mišićne mase i čelika. On te vjerojatno ne može držati u zraku tijekom cijelog čina, pa je logično da stojećki nećete napraviti mnogo budući da ćete biti zauzeti premještanjem i pozicioniranjem, hvatanjem bilo kakvih površina, rušenjem predmeta, razbijanjem površina, razbijanjem predmet... Jednostavno ne.

4. „Doggy-style“. Iako sama izvedba nije nikakav problem, s ovom je pozom vrlo teško zadržati romantični ugođaj ili zapravo ikakav ugođaj. Čak i ako ste s nekim koga stvarno volite, teško je ne osjećati se poput životinje koju je bez pozdrava zaskočio napušteni pas (što u potpunosti opravdava naziv poze). Iako uživamo u ovoj pozi, važno je prihvatiti činjenicu da ona svakako nije poza u kojoj ćemo se osjećati poput princeza.

5. Misionarska poza. Kako je ova poza uopće postala standard? OK, znamo priču i jasno nam je da bi s tom pozom trebao započeti svaki nespretni tinejdžer, ali to ne umanjuje činjenicu da bi se ona trebala „podrazumijevati“ u svakom trenutku.

6. Analni seks. Analni seks odavno je prestao biti tabu, ali se o njemu priča toliko „rutinski“ da se često zaboravlja kako je za njega potrebna poprilično velika doza strpljenja i spretnosti, komunikacije i puno, puno, puuuuno lubrikanta. Omiljen kod velikog broja ljudi, analni seks nešto je što nije za svakog i nije tako jednostavno kao što se možda (iz priča i filmova za odrasle) čini. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj