5 razloga zašto je masturbiranje izuzetno zdravo za žene

14/04/2015

..osim onog očitog, naravno.

Samozadovoljavanje se očito još uvijek smatra tabu temom, iako čak 92 posto žena priznaje da masturbira. Masturbiranje može poboljšati vaše raspoloženje i cjelokupan seksualni život, ali može činiti čuda i za vaše zdravlje.


Poboljšanje kvalitete sna

Zašto brojati ovce kad možete masturbirati? Samozadovoljavanje je prirodni uspavljivač – proizvodi endorfin, esencijalnu kemikaliju koja vam pomaže ublažiti bol, osloboditi vas od stresa i opustiti vas kako biste lakše i bolje spavali.


Ojačava mišiće

Spremne za trening? Masturbiranje tonira zdjelične i analne mišiće. Ne samo što su ojačani mišići zdjelice preduvjet za bolji seks, već mogu i smanjiti šansu za nekontrolirano mokrenje.


Olakšava menstrualne bolove

Da, kad su u pitanju menstrualni bolovi, masturbacija nam je zadnja na pameti, ali prema podacima stranice WebMD, samozadovoljavanje zapravo može olakšati i ublažiti menstrualne bolove. Osjetljivost prije menstruacije, bolovi u leđima i grčevi u želucu mogu nestati ako redovno masturbirate. Samozadovoljavanje smanjuje protok krvi do zdjelice.


Ublažava infekcije urinarnog trakta

Osim što ublažava bolove i neugodnost, samozadovoljavanje protjeruje stare bakterije iz maternice. Još jedan sasvim dobar razlog da si priuštite solo seks.


Snižava rizik od drugog tipa dijabetesa

Žene koje iskuse više strastvenijih orgazama imaju veliku otpornost na dijabetes drugog tipa.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj