4 načina kako provjeriti jesu li pornići koje gledate etični

12/03/2019

Stranica Pornhub imala je u 2018. 33 milijuna gledatelja, što znači otprilike 92 milijuna posjeta stranice dnevno. Vrijeme je da prestanemo poricati da svi gledamo porniće i počnemo se informirati kako možemo svoje navike učiniti više etičnima.

Jeste li znali da Pornhub i slične stranice koje omogućuju "besplatan" sadržaj zapravo objavljuju piratski sadržaj, na koji nemaju prava, kao ni dozvolu glumaca ili redatelja?

Još je jedna negativna strana mainstream pornografske industrije njezina anonimnost. Kada kliknete na neki video ne postoji način da saznate tko su glumci, tko je redatelj, jesu li svi bili plaćeni za posao koji su odradili, kao ni jesu li svi dobrovoljno sudjelovali u svim scenama.

Dakle, ako se želite smatrati feministkinjom (ili feministom) i gledati porniće, morate ih početi plaćati. 

profimedia-0253232186

Ovo su 4 načina kako provjeriti jesu li pornići koje gledate etično napravljeni...

1. Platite sadržaj koji gledate

Sjećate se onih reklama protiv piratskog sadržaja u kojima vam je ozbiljan glas govorio "Ne biste ukrali televizor?" prije nego što bi vas obavijestio da je skidanje piratskog sadržaja također krađa? Jednako tako, ako biste platili hamburger 5 kuna, mogli biste očekivati prilično loš hamburger, zar ne? Zašto onda mislite da je s pornićima drugačije?

2. Istražite izvođače

Društvene su mreže odličan način da saznate više o glumcima koji vas zanimaju. Za početak, to je dobar način da saznate jesu li punoljetni, ali jednostavno možete i zaključiti jesu li zadovoljni s poslom koji rade. Ako promoviraju svoj posao na društvenim mrežama, možete biti sigurni da su plaćeni i zadovoljni.

3. Potražite originalan izvor

Kada nađete neki video koji vas zanima, istražite tko ga je napravio, tko je producent, a tko direktor i na kojoj je stranici filmić prvo objavljen. Jedino ako ga pogledate na originalnoj stranici, prihodi stvarno idu ljudima koji su ga radili.

4. Pretražite ostale ne-seksualne sadržaje na toj stranici

Dobri, etični i legitimni redatelji obično objavljuju i informativne "behind the scenes" kratke dokumentarce, na kojima obično možete vidjeti glumce kako daju svoj pristanak pred kamerama. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj