Ženski moza(i)k: Što si u horoskopu?

17/09/2016

Znači, Mussolini je zapravo bio Rak? Nježan i suosjećajan. Obiteljski tip. Možda je ono u II. svjetskom ratu bila sama faza? Znaš kako je s Rakovima, oni su vrlo promjenjivog raspoloženja, zbog Mjeseca.

Kakva su to vremena došla? Nikome više ne možeš vjerovati. Živiš svoj život, gledaš svoja posla, i onda se jednog jutra probudiš i kažu ti da u horoskopu nisi ono što misliš. I to ne bilo tko, nego NASA-ini znanstvenici! 

NASA je, naime, odlučila apdejtati astrološke znakove prvi put u dvije tisuće godine jer se Zemljina os u odnosu na zvijezde više ne kreće kao prije. Što to znači? To znači da 86% čovječanstva sad ima novi horoskopski znak, pa predlažem da uzmete papirnatu vrećicu i stavite prsa na koljena, zato što to sad izgleda ovako:

Jarac: 21. siječnja – 16. veljače
Vodenjak: 17. veljače – 11. ožujka
Ribe: 12. ožujka – 18. travnja
Ovan: 19. travnja – 13. lipnja
Bik: 14. svibnja – 21. lipnja
Blizanci: 22. lipnja – 20. srpnja
Rak: 21. srpnja – 10. kolovoza
Lav: 11. kolovoza – 16. rujna
Djevica: 17. rujna – 30. listopada
Vaga: 31. listopada – 23. studenog
Škorpion: 24. studenog – 29. studenog
Zmijonosac: 30. studenog – 17. prosinca
Strijelac: 18. prosinca – 20. siječnja

Moramo priznati da je ovo prilično uznemirujuće. Nekako svi vjerujemo u osnovne karakteristike svog horoskopskog znaka, često se volimo i pohvaliti njima, a sad ispada da je sve to bila laž. Kako sam ja od osjećajne, osjetljive i nježne Račice promjenjivog raspoloženja postala neodlučni i zamišljeni Blizanac? Hm, kad bolje razmislim, možda i jesam neodlučna. I često zamišljena. K vragu!

Ovo sad sve mijenja! Ne samo što su se datumi pomaknuli, nego horoskop nema više dvanaest nego trinaest znakova, a taj što su ga dodali zove se – Zmijonosac! WTF?? On navodno jedini nije u grupi znakova i slaže se sa svima, te donosi sreću ljudima.  Isto tako, po ovome ispada da na svijetu ima najmanje Škorpiona, a najviše Djevica. Dobro, Škorpioni su ionako psihopati, ali tko će se nositi s tolikim Djevicama u svijetu? Jesu li o tome razmišljali kad su nam odlučili ovo servirati?

Znači, Mussolini je zapravo bio Rak? Nježan i suosjećajan. Obiteljski tip. Možda je ono u II. svjetskom ratu bila sama faza? Znaš kako je s Rakovima, oni su vrlo promjenjivog raspoloženja, zbog Mjeseca. Kim Jong-un je Strijelac – srdačan, otvoren i zabavan?
Ovo sve mijenja. U onoj pjesmi od Elementala, je li onaj tip, koji može deset minuta i koji „niš nije obavio do kraja“, Vodenjak ili nije? Zbunjena sam.

Kako sad birati kompatibilne frajere? U jednom trenutku misliš da se slažete zato što si ti Blizanac a ona Vaga, a u drugom nemate ništa zajedničko.

f

Baš su morali objaviti ovu vijest? Nema li NASA pametnijeg posla, recimo da traži vodu na Marsu ili slično? Moram razmisliti kako ću dalje živjeti. Možda nađem nekog Zmijonosca. Ne znam.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj