Ženski moza(i)k: Pray for štraca

13/05/2016

Istina, udata nisam, a evo priznajem – seksala se jesam. Znači li to da sam i ja štraca?! E sad, neke stvari mi tu nisu jasne, a ja volim kad su stvari jasne pa bih imala par pitanja.

Lijepe se stvari događaju ovih dana. Slavim rođendan svoje kolumne i želim zahvaliti svima vama koji me čitate. To sam vam mogla i usmeno reći na sljedećem obiteljskom okupljanju, ali neka bude službeno. Srećom, obitelj mi je dosta velika pa se ne moram brinuti za čitanost. Za nekoliko dana imam i promociju diplome, bit će lijepo i veselo, nabacit ćemo one fine ŠTRACE na sebe i bacati kape u zrak...

Moram priznati da me malo štrecnula ova štraca. Možda zato što sam iz Pule, a ta riječ se poprilično upotrebljava u Istri. I Dalmaciji. I na otocima. A znači stara krpa/poderani komad odjeće/dronjak. I ne bi me možda to toliko pogodilo da se ne tiče mene same jer kardinal taktično upozorava „neka one koje se upuštaju u tjelesne užitke i isprobavaju muškarce prije braka paze da ne postanu štrace“.

Panika! Znači li to da sam i ja štraca?! Istina, udata nisam, a evo priznajem – seksala se jesam. E sad, neke stvari mi tu nisu jasne, a ja volim kad su stvari jasne pa bih imala par pitanja.

1. Ovo upuštanje u tjelesne užitke – znači li to da sam štraca iako nije bio užitak?

Samo seksanje s muškarcem ne znači i da mi je bilo lijepo, odnosno da sam uživala. Kužiš? Možda je samo njemu bilo lijepo. A možda nije ni njemu. Znači, ako mi nije bilo lijepo i nisam uživala, logično je da se nisam upustila u tjelesni užitak i ne mogu biti štraca.

2. One koje isprobavaju muškarce prije braka. Nije jasno koliko muškaraca?

Imamo li neki limit? Koliko je muškaraca dozvoljeno isprobati prije braka? Jednog muškarca? Dva muškarca? Tri muškarca? Četiri muškarca? Pet muškarAca? Aha! Možda je ovo odgovor! Nije ovo slovo dodato uzalud. Ako je manje od pet, možda nisam štraca?

3. Smijem li isprobavati žene prije braka?

Mislim da kardinal nema ništa protiv toga jer to nije spominjao. Ovo može biti olakšavajuća okolnost, pogotovo kad se dostigne broj od pet muškaraca.

4. Udam li se za muškarca kojeg trenutno isprobavam, smijem li onda isprobavati druge muškarce u tijeku braka?

Pretpostavljam da smijem, nije rekao da ne smijem jer je baš naglasio „prije braka“. Ovo objašnjava zašto mlade djevojke žure u brak. Isto tako, ako se razvedem ne svojom krivicom, mislim da imam pravo ponovo isprobavati muškarce prije drugog braka – meni je to ful logično.

5. Što ako, bez obzira koliko pazila, postanem štraca?

Hoću li završiti u nekom televizijskom showu sa ostalim štracama pa će kao onda kad je Oprah dijelila automobile,neki voditelj pokazivati prstom na svaku od nas i vikati u mikrofon:“ Ti si štraca, ti si štraca, ti si, ti si, ti si isto štraca....!“

Imala bih još pitanja, ali bi bila općenita poput onih: „Kako muškarac u haljini koji se ne seksa i nije u braku može dijeliti savjete o seksu i braku?“, ali pustimo to sad.
Pozitivno je to što se kardinal ispričao i nije mislio tako nego ga je „ponijelo“. Mislio je da žena treba sačuvati dostojanstvo zapravo. Jer ako izgubi dostojanstvo, postat će štraca. I onda, kakva će to majka biti? Potrošena. Štraca. Kužiš?

U žaru propovijedi ga je ponijelo pa nije spomenuo muškarce koji se hvale brojem svojih isprobanih žena prije braka i kojima to nitko ne zamjera i ne naziva štracama jer muška riječ za to ni ne postoji. Nije spomenuo one žene koje su maltretirane i prebijane u braku, a šute jer je sramota i jer su si same krive. Nije spomenuo muškarce koji uživaju u tjelesnim užicima izvan braka jer im trudna žena kod kuće nije dovoljno privlačna. Bitno je da se boji kakva će žena biti majka ako se seksa prije braka. Ponijelo ga je, šta ćeš. Treba mu oprostiti jer to rade dobri kršćani. Ipak je on primio međunarodnu nagradu Perdonanza, pa tko smo mi da mu sudimo?

Dok ne dobijem odgovore na svoja pitanja, molite za mene, a ja idem promijeniti status na Fejsu jer tko prizna, pola mu se prašta. Pošteno? Pošteno.

fejs

Photo credit: Anna Gaspotić

Make up: Andrea Prodan

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj