Ženski moza(i)k: Pismo Djedu Mrazu

18/12/2015

Inače, mi smo oni blizu Italije, kad preskočiš žicu.Tebi to neće biti problem budući da tvoji sobovi lete pa nema opasnosti. Ma naći ćeš, znaš ti nas! Šuker, ćevapčići?

Dragi Djede Mraze!

Kako si? Kako tlak? Šećer? Znam da imaš probleme s težinom i nadam se da si se bar ove godine više kretao i vježbao. Je li ti Baka Mraz kuhala dijetalno? Btw, i ona bi trebala skinuti koju kilicu. Sigurno si joj probao to reći, ali jasno mi je ako se bojiš. I trebao bi se bojati. Ne bi ti baš bilo ugodno da te izbaci na -37. Mislim, fora je biti vani i gledati polarnu svjetlost, ali bolje je izbjeći bračne probleme u tvojim godinama.                                                                                                                                                               
Jesi proširio firmu? Nešto sam čula da ćeš zaposliti još vilenjaka. Hoćeš li primati i Hrvate? Kod nas je malo problematično s radnim mjestima, pogotovo kad stigne zima, pa bi ti bili stvarno zahvalni. Ne moraš nam dati prosječnu finsku plaću, mi smo zadovoljni i s puno manje. Može i sezonski posao. Jest da smo navikli na više sunca, ali možemo se prilagoditi. Poznati smo kao dobri radnici u inozemstvu, od jutra do mraka ako treba. Inače, mi smo oni blizu Italije, kad preskočiš žicu. Tebi to neće biti problem budući da tvoji sobovi lete pa nema opasnosti. Ma naći ćeš, znaš ti nas! Šuker, ćevapčići? Nemoj nas zaboraviti ove godine, molim te. Znam da ti nije usput, ali ovdje hitno treba tvoja intervencija. Postoje neki ljudi koji se ne mogu dogovoriti gdje bi sjedili u ovoj zemlji, pa ako možeš svakome od njih ostaviti po foteljicu ispod bora, pa neka sjede doma – to bi bilo super. Nama je sasvim dobro i bez njih.

Znam da si jako zauzet i svi nešto žele od tebe. Iskreno, ja ne bih mogla izdržati taj pritisak. Sva ta pisma, sve te želje. Pa nisi Bog! I onda poslije još reklamacije nezadovoljnika – ma potpuno te razumijem. Da ne pričamo o organizaciji smještaja za vilenjake, proizvodnji u tvornici poklona, održavanju saonica (jer znam da nisu samo jedne, ali pustimo ostale da vjeruju), veterinarskim uslugama za Rudolfe i tako dalje.  I znam da ti svi pišu da znaju koliko si zauzet, ali ipak žele bar nešto od tebe.

Bila sam dobra ove godine. Svi to kažu, ali ja sam STVARNO bila dobra. Dobro, zanemari ono sinoć. Svi su popili, nisam ja jedina. Inače sam redovito prala zube, jela brokulu i imala samo jednog dečka. Neke stvari koje sam tražila od tebe prošle godine, nisam dobila. Ali u redu je, ne krivim te, nisam ja zlopamtilo. Možda je i do mene to što još nisam diplomirala?

Kad smo kod dobrih i zločestih, stvarno bi još jednom trebao proći kroz tu svoju listu. Mislim da su ti određena imena zalutala na pogrešnu stranu. Trebao bi malo trebao poraditi na tome jer gubiš followere,  a živimo u vremenu kad su followeri sve. Pitaj Kylie Jenner za savjet, mislim da je ona skužila kako.

Moja lista želja mogla bi ići ovako...  Voljela bih dobiti S6, novu grafičku karticu jer, budimo realni, koja djevojka ispod bora ne bi voljela pronaći jedan GeForce GTX 980Ti? Onda bih htjela putovanje na Bahame, cjelokupni asortiman MAC kozmetike i ako je moguće, vlastiti stan u Zagrebu. Ove godine sam se dvaput selila i za to djelomično krivim i tebe. Nije valjda sve do stanodavaca?

Ako je ovo problem, onda mi barem nekako omogući brz metabolizam. Znaš ono, da mogu sve jesti i da se ne debljam. Da budem jedna od onih koje imaju savršeno tijelo nakon utapanja u čipsu, pizzama i Nutelli. Može?

Jesam te, ha? A ako ti kažem da imam sve što želim i da je moja jedina želja sve to i zadržati? Ako ti kažem da ću biti najsretnija da svoje najdraže vidim zdrave i zadovoljne, hoćeš mi vjerovati? Morat ćeš, jer to je tako. Znam da zvučim patetično i neiskreno, ali na kraju, baš me briga što misliš. Zato, kad idući tjedan prolaziš pored moje kuće, nemoj se opterećivati. Ostavit ću ti kekse i mlijeko, posluži se i produži. I ostavi sve točno tako kako je.

Do sljedeće godine, budi mi zdrav i debeo,

tvoja

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj