Ženski moza(i)k: Obavezni vojni rock 'n' roll

09/02/2017

Vama muškarcima je jako važna veličina i ovo je idealna prilika. Kad se budeš tuširao s trideset drugih muškaraca, dobro obrati pažnju. Ako nisi u gabaritima, uvijek možeš reći da je voda prehladna. Srećom, više nema sapuna, ali budi na oprezu – i bočica s gelom za tuširanje može pasti!

Dragi dečki, žao mi je, ali Hrvatska je odlučila – u vojsku treba ići. Iako je većina vas protiv takve prisile i mislite da nitko nema pravo odlučivati u vaše ime, te da je to trošenje državnog novca i gubitak vremena, Bogovi su na putu da odluče što je za vas dobro. Ili Gospa.

Štogod vi rekli, niste u pravu, jer Vrh na čelu s gospodinom Anemičarem ima jako puno argumenata kojima će vas razoružati. „Razoružati“ je za potrebe ovoga teksta stilska figura, zapravo će vas naoružati.

Evo nekih čvrstih i nepobitnih razloga zbog čega će vas vojska učiniti boljim ljudima.


1. Nećete više biti slinavci

Svaki muškarac koji nije držao pušku u ruci je slinavac, šonjo i njanjavac. Dosta ste se držali mami za suknju! Nema više još pet minuta spavanja. Nema da ti mama nosi kekse i mlijeko u sobu, dok si ti na devetnaestom levelu igrice. Nema ja sam prehlađen, pa bi juhu pa bi čaj pa hladno mi je. U vojsci se čeliče momci koji će već nakon mjesec dana stasati u kršne muškarčine spremne za bojno polje. Šta je vojniče, plače ti se? Sto sklekova i puzanje na minus deset po mraku, pa da vidimo hoćeš li suzu pustit! Ne brinite majko, vojska će vam samo nakon trideset dana vratiti sina kakvog ste oduvijek željeli. I to nije sve! Uz njega ćete dobiti i set noževa, čarobnu krpu i tepih za kupaonicu.


2. Naučit ćete što znači red i disciplina

Najvjerojatnije do vojske nisi imao ama baš nikakvih obaveza. Sad ćeš svakodnevno morati sam sebi namjestiti krevet i ta će ti se navika tako urezati u ponašanje da ćeš to raditi do kraja života. Bit ćeš toliko discipliniran da ćeš katapultirati svoju ženu iz kreveta svake nedjelje ujutro samo da bi namjestio krevet. Ona će ti sigurno zbog toga biti beskrajno zahvalna. Doduše, pitat će se zašto vas nisu naučili uključiti veš mašinu, kuhati, promijeniti pelene djetetu bez nagona na povraćanje, ali ok, ne pretjerujmo.


3. Konačno ćete doznati je li vam veliki, mali ili taman

Vama muškarcima je jako važna veličina i ovo je idealna prilika. Kad se budeš tuširao s trideset drugih muškaraca, dobro obrati pažnju. Ako nisi u gabaritima, uvijek možeš reći da je voda prehladna. Srećom, više nema sapuna, ali budi na oprezu – i bočica s gelom za tuširanje može pasti!


4. Apstinirat ćete od seksa

Hoćeš li izdržati? Moraš, jer se tako stvara vojnik. Osim toga, ne bi se ni trebao seksati prije braka jer riskiraš da postaneš muška štraca. Sjeti se nogometnih momčadi kojima su zabranjeni seksualni odnosi prije utakmice. I onda kad dođu na teren, rasture sve pred sobom. Tako ćeš i ti kad se vratiš iz vojske. Naša država stvorit će od tebe ne samo vojničinu, nego i sposobnog i potentnog ljubavnika. Ipak oprez! Nemoj doći u napast kad onome pored tebe padne bočica s gelom za tuširanje.

5. Možda ćete naučiti pucati

Kako glupo da to nije u školskom programu! Trebalo je to kao nekad, od osnovne škole. Doduše, ti znaš pucati, ali virtualno. Sigurno nije daleko od toga. Zamisli kakve sve super stvari možeš raditi s oružjem poslije. Možeš pucati za Novu godinu, onda je to ionako normalno. Možeš recimo dati oglas u novine – PUCAM PO SVADBAMA. To je uz vijorenje zastavom iz otvorenog prozora automobila vrlo popularno. Sve u svemu, pucanje je zakon i svaki muškarac koji drži do sebe to mora znati.

6. Morat ćete se ošišati i obrijati

Nema u vojsci tih hipsterskih fora. Dosta si se šlepao na modu zato što ti se nije dalo brijati. Kad ti se nadređeni izdere u facu, brada će ti sama otpasti od straha. Nema pirsinga, kolutova u ušima i vampirskih leća. I tetovaže će ti biti pod povećalom. Lako moguće da ćeš ih morati prekriti novima tipa HV U SRCU i kockicama. Nemaš ti šta biti „svoj“ i „originalan“ i izdvajati se iz mase. Zato se bolje pripremi za šišanje i brijanje na nulu jer ćeš biti nevidljiv. Utjeha je da ćeš nakon mjesec dana moći opet pustiti kosu i bradu. Brzo će ti narasti. Za godinu-dvije.


Je li vam sada jasno zašto je vojska prava stvar za vas? Nadam se da je. I da nećete više govoriti da vas ne treba sve trpati u isti koš i da nisu svi za vojsku. Jesu! Svi su za vojsku kao što su sve žene obavezne roditi. Zašto bi vi bili privilegirani? Nama će se zabraniti abortus zato što je to ubojstvo, a vas će naučiti ubijati. To je jedina prava kompenzacija.

I da vam ne bi palo na pamet izvlačiti se! Anemiju zaboravite, to je već potrošeno. Osim toga, glavni Anemičar vas i šalje u vojsku. Ni na slabovidnost se više ne možete izvući, Božo je zauzeo mjesto. Ovo bi eventualno moglo upaliti.

g

Ipak ne preporučujem. Idi u vojsku, budi muško. Nećeš valjda svirati klavir ili dizajnirati odjeću?! Šonjo!

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj