Ženski moza(i)k: Koga nema, bez njega se može

01/07/2016

Anyway, još uvijek smo u boljoj poziciji od Engleza koji imaju najplaćenijeg izbornika na svijetu. Nije mu lako ovih dana, plaća će mu sigurno pasti za pola pa će imati samo 2,5 milijuna eura godišnje.

U Puli sam. Nisu Kanari, ali ako baš želim mogu i ja raditi s plaže kao Bellabeatovci tako da nisam ljubomorna. Nisam. Molim? Oni će za godinu dana zaraditi milijardu dolara? Pa dobro, nećemo sad cjepidlačiti.

Jutro sam započela s gledanjem televizije, točnije kviza Pet na pet. Zato što je televizor u roditeljskoj kući upaljen po defaultu, gledali ga ili ne. Pita Drele žensku da navede grad u istočnoj Hrvatskoj, kaže ona – Istra. Pita isto onu drugu što dođe poslije – ženska kaže Istra. Ne znam zašto se ljutimo na Amerikance kad ne znaju po kome im je nazvan glavni grad.

Osim što u Pulu dolazim raditi s plaže, dolazim i zbog godišnjeg ginekološkog pregleda. Ove godine se nisam uskladila s MOJIM ginekologom jer je na slobodnim danima, pa me pregledao drugi. Ne znam zašto je onaj MOJ zapravo moj je me svaki put pita zašto sam došla iako ispred sebe ima nalaz koji je sam napisao. Možda liječnici ipak nemaju nadzemaljsku sposobnost čitanja liječničkih rukopisa... pa čak ni svog... ?


U čekaonici se žene klasično odmjeravaju i svaka o svakoj ima razrađenu priču u glavi. I onda kad im se sretnu pogledi, naglo ga skrenu, kao na blagajni kad ti daju da ukucaš pin pa blagajnica i svi koji čekaju u redu, panično počnu gledati na sve strane samo da ne misliš da gledaju koji broj ukucavaš. Jer šta? Baš taj kupac koji je stajao u redu iza tebe i vidio ti pin će te napasti na izlazu iz trgovine i ukrasti ti karticu?

Uglavnom, nakon dva sata u čekaonici bez klime preselila sam se u prostoriju za presvlačenje tik uz ambulantu gdje sam čekala još dvadeset minuta. Jedino pametno što možeš raditi za to vrijeme dok gologuza sjediš na klupici je slanje selfieja frendovima. Potvrđeno.

„Aaaa da da, vi ste došli da napravimo Papa –test!“, uzvikne on razdragano kao da će ga sad prvi put obaviti.

Imam teoriju da su ginekolozi doktori koji su se na faksu kladili koliko će žena skinuti u životu.

„Tako.... samo se povucite do kraja. “, kaže on dok mi se za onaj papirnati ubrus lijepi za guzicu.

„Znate li zašto se zove Papa test?“, razbije on neugodnu tišinu.

Super! Sad će biti još neugodnije.

„Paaaa, znam da nije po papi... ovom katoličkom, he he...“, duhovito ću ja.

„Ha ha, nije nije!“, veselo će on kao da i to prvi put čuje, „Po Grku Georgiosu Papanikolau koji je osmislio tu metodu. Zapravo, nije Grk nego Amerikanac, ali su mu korijeni grčki.

Super mi je ovaj zamjenski ginekolog. Imaš pregled, zabavu i edukaciju u jednom. Ne znam je li mu je dan bio dobar ili je uvijek takav, ali obožavam vidjeti sretne ljude oko sebe. To je postala takva rijetkost. Evo recimo islandski komentator. Plače ti se koliko je sretan.

Brinem se za njegovo zdravlje ako prođu Francuze. Ali barem smo mi Hrvati dobili novu omiljenu zamjensku reprezentaciju kao neku utješnu nagradu za slomljena hrvatska srca.

E moj Čačiću, da si barem:

a) ubacio Pjacu i Kalinića (otprilike na početku utakmice?)
b) se veselio golovima kao islandski komentator (ili barem kao Bilić)
c) nisi slegnuo ramenima nakon ispadanja i rekao „To je sport.“

možda, ali samo jako možda bi mi bio nešto simpatičniji nego što si trenutno. Sad je moj trenutni favorit islandski zubar koji je super iskoristio svoju profesiju. Kaže on:“Moraš smiriti ljude prije nego im ideš popravljati zube, pa tako i ja smirujem svoje igrače prije važne utakmice.“ Kužiš Čačiću? Zamjenska reprezentacija može biti zabavna kao moj zamjenski ginekolog. Baš se radujem nedjelji.

Anyway, još uvijek smo u boljoj poziciji od Engleza koji imaju najplaćenijeg izbornika na svijetu. Nije mu lako ovih dana, plaća će mu sigurno pasti za pola pa će imati samo 2,5 milijuna eura godišnje. U funtskoj protuvrijednosti. Jer su odlučili da trebaju izaći iz Europske unije iako još zapravo nemaju plan šta će kad izađu i hoće li ostati kraljevstvo ostati ujedinjeno. Ali to će već kraljica nekako riješiti jer je očito ono „long live our noble Queen“ shvatila bukvalno. Druga opcija je da se vrate i prave da se nije ništa dogodilo. Mislim da je to najbolje.Što sam zapravo željela poručiti? Sve je zamjenjivo – od Kanara, preko ginekologa, izbornika sve do 1GB praznog prostora u Europskoj uniji. Koga nema, bez njega se može.

Photo credit: Anna Gaspotić

Make up: Andrea Prodan

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj