Neka zdravi i bijeli zubi postanu dio vaše svakodnevice

08/03/2017

Hoćete li nam vjerovati kada vam kažemo da doma u svakom trenutku imate barem 5 proizvoda uz koje možete izbijeliti zube?

Nekoliko osnovnih pravila kojih bismo se redovito trebali pridržavati dovoljno je za održavanje optimalne pH vrijednosti usne šupljine i za pravilnu brigu o zdravlju zubi. Pravilna higijena koja podrazumijeva pranje zubi nakon svakog obroka, odabir kvalitetne četkice i paste za zube te prehrambene navike glavna su od njih.

Zbog brzog životnog tempa nismo uvijek u mogućnosti oprati zube nakon svakog jela, no trebali bismo ih prati minimalno ujutro i navečer, pritom čisteći i jezik od naslaga, 3 minute. Korištenje zubnog konca i/ili interdentalne četkice također je poželjno, kao i upotreba prirodnih pasti za zube s aktivnim sastojcima poput kadulje, metvice, eukaliptusa, čajevca i arktičkog lišaja. Odličan trik za zdravlje zubi je i povremeno ih iščetkati cimetom, kurkumom, prahom neema, zelenom glinom ili aktivnim ugljenom, a koje možemo dodati pasti koju i inače koristimo, kokosovom ulju ili ih upotrijebiti samostalno.

2
Arktički lišaj kao sastojak koji doprinosi zdravlju zubi i usne šupljine te bjelini osmijeha otkrili su još stanovnici Sjevernog pola, a osim ovog sastojka, u istom su svojstvu jednako korisni i soda bikarbona koja učinkovito uklanja sva površinska obojenja i diskoloracije, kora naranča i limuna koje izbjeljuju zube, aktivni ugljen koji čisti zube od naslaga te osigurava čist dah te kurkuma koja osim što izbjeljuje zube ima i antiseptička svojstva pa pomaže u cijeljenju ranica u ustima te smiruje krvarenje i upalu desni.

3
Želite li postići blistavi osmijeh, pazeći pritom na zdravlje zubi, trebali biste izbjegavati proizvode koji sadrže perokside, optičke izbjeljivače i/ili abrazivni silicij i birati one koji su nježni prema zubima i usnoj šupljini.

4

Arktički lišaj kojim su stanovnici Sjevernog pola redovito trljali zube i desni uspješno uklanja mrlje od hrane, pića i nikotina, a preventivno djeluje i na nastanak plaka i mrlja odgovornih za diskoloraciju zubi. Iako arktičkog lišaja kao kulture nema u našem podneblju, on je kao sastojak proizvoda za njegu zubi i usne šupljine popularniji iz dana u dan i sve je češće moguće pronaći proizvode koji ga sadrže. Jedan od njih je i BlanX, pasta za zube koja upravo zahvaljujući ekstaktu arktičkog lišaja uspješno izbjeljuje zube i, što je još važnije, vraća osmijeh na svako lice.

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj