Moramo popričati o problematičnoj koži

12/10/2020

Postoji rješenje.

Vjerovali ili ne, kada govorimo o njezi lica, pitanje koje najčešće čujemo u pravilu glasi ovako: “imate li neki trik lijek za problematičnu kožu”? Možda nemamo cjepivo protiv prištića (kako bismo se samo obogatili da imamo), ali prije nego krenemo u problematiku, definirajmo prvo zbog čega prištići, akne, miteseri i ostali neprijatelji čiste & lijepe kože, uopće nastaju.

Za početak, tu je faktor puberteta: u to osjetljivo doba, koža postaje deblja, sjajnija i manje mekana. Više ili manje, značajne nepravilnosti koje se ponekad javljaju nastavljaju se sve do odrasle dobi. Osim toga, tu je i faktor stresa. Kad se osjećamo stresirano, nivo kortizola (hormona odgovornog za stres) počinje kolati našim tijelom. A upravo od kortizola naše lojne žlijezde polude, i upravo on može uzrokovati upale koje rezultiraju manjim ili većim ‘erupcijama’ na koži. Drugim riječima, taj hormon stresa nažalost stvara savršene uvjete za... mitesere, gnojne prištiće i cistične akne.

Na kraju krajeva, u Cosmo anketi koju smo nedavno sproveli, 50% ispitanica kazalo nam je da im se čini da je upravo stres glavni okidač za probleme na koži. S druge strane, 25% ispitanica u istoj anketi, tvrdi kako su njihovi okidač za mitesere, gnojne prištiće i cistične akne nije samo stres, već slatkiši i junk-food. Rafinirani šećer i procesuirana hrana nisu dobri za nivo šećera u krvi, kao niti za nivo inzulina. Jer, od viška šećera & inzulina naše lojne žlijezde počinju nakupljanje viška sebuma. To ne znači da u borbi za savršenu kožu morate zauvijek reći zbogom pizzi i čokoladi, već da smanjite njihovu unos na umjerenu količinu, i fokusirate se na namirnice koje su prijateljskije nastrojeni prema lijepoj i čistoj koži: povrću, zdravim mastima, i integralnim žitaricama.

MRLJASebium Hydra

Osim smanjivanja stresa i unosa nezdrave hrane, predstavljamo liniju Bioderma Sébium, novu generaciju preparata protiv nepravilnosti, koje izravno djeluju na kvalitetu sebuma, zahvaljujući patentiranom sastojku Fluidactiv koji štiti od nakupljanja nečistoća i stvaranja komedona.

Njega problematične kože u 3 koraka.

1. KORAK: Sve počinje čišćenjem

Čista koža je prvi korak do savršenije kože. Volite li osjećaj čistoće?

Sebium_Gel_Moussant_200ml_28663I

Bioderma Sébium Nettoyant Purifiant pjenušavi gel

2. KORAK: Piling je važan

Jednom do 2x tjedno, napravite dobar piling kože. Bioderma Sébium istovremeno djeluje na 2 različita sistema: kemijski i mehanički.

sebium-Gel-Gommant-purifiant-100ml_28625I

Bioderma Sébium piling gel za mehaničku i kemijsku eksfolijaciju

3. KORAK: Njega za različite potrebe kože

Bilo da imate kožu sklonu aknama, s proširenim porama ili istovremeno masnu i osjetljivu kožu, postoji rješenje.

Sebium_Global_30ml_28654W

Bioderma Sébium Global njega za kožu sklonu aknama

Više informacija na bioderma.com.hr

I.P.

Novo

Komentiraj