Promo

Kako sam nogirala neželjene dlačice

05/05/2017

Glavna urednica Cosmopolitana Aleksandra Orlić testirala je Philips Lumea Prestige

“Evo, prvo ulaze noge do vrata, a tek se onda na vratima pojavi ona”, kaže mi u šali kozmetičarka s kojom sam u vezi već petnaest godina. Znam da je to kompliment dugim nogama, ali pretpostavljam da joj uvijek malo pozli jer zna koliko će imati posla na tijelu dugom 178 cm, od čega 120 otpada samo na noge. Pa to je kao da vam u frizerski dođe Matovilka i ne želi da je isfenirate “na ravno” nego bi uvojke, specijalnu masku i ombre. No, hej, mene nitko ne pita kako je meni svaki mjesec tretirati tu količinu kože? Što je s danima kada sam na putu te preko noći shvatim da moram ući u haljinu izdajicu (znate je, kratka i uska te sve otkriva) a urasla mi je dlaka ili kada se porežem na britvicu pa me rock zvijezda (podaci poznati redakciji) u noćnom klubu pita treniram li neki ekstreman sport ili imam divlju mačku.

Ako bi ekonomisti pristupili mojim nogama, izračunali bi da za tretiranje 8400 četvornih centimetara kože tretman depilacije nogu i bikini zone u prosjeku stoji 250 kn, nausnice 80 kn, ruku 150 kn, pazuha 100 kn te ispada da bih za to godišnje potrošila 6960 kuna. A onda su, srećom, istom pitanju pristupili i znanstvenici koji se bave razvojem IPL tehnologije i ženskim mukama s dlačicama te nakon 14-godišnjeg istraživanja, došli su do genijalnog rješenja – uređaja za epilaciju Philips Lumea Prestige koji bi bez problema mogao biti kandidiran za Nobela i uvršten u nove nastavke “Ratova zvijezda” kao turbo cool modni dodatak. No prije nego što se i vi zapitate što biste sve mogli učiniti s tim viškom vremena, poželjela sam isprobati uređaj i riješiti se neželjenih dlačica, i to zauvijek! Ok, nakon tri-četiri tretmana.

g

Prije korištenja uređaja potrebno je pripremiti kožu, a kako on radi na principu pulsirajućeg svjetla visokog intenziteta (IPL - Intense Pulsed Light), a ono zagrijava korijen dlačica, deaktivira i sprečava ponovni rast, dlačice je najbolje uhvatiti u fazi rasta. To znači da ih treba ukloniti brijanjem, podrezivanjem ili voskom, a korijen ostaviti tik ispod površine. Prije nego što počne bljeskati po dlačicama, trebalo bi napuniti uređaj te odabrati svoj tip kože. Dobra je vijest da o tome ne morate razmišljati vi već senzor SmartSkin. Dovoljno je uključiti Lumeu, prisloniti je na kožu pod kutom od 90 stupnjeva da sigurnosni prsten bude u dodiru s kožom, a na skali od 1 do 5 zasvijetlit će vam vaš broj. Super! Ispalo je da imam tip kože br. 1, što znači da sam ultraosjetljiva i da imam bijelu kožu koja lako izgori, a teško tamni. Istraživanja su pokazala da IPL najbolje djeluje na bijeloj koži s tamnim i debljim dlačicama. Ako ste odabrali broj koji ne odgovara vašem tipu kože, na uređaju će zasvijetliti zabrana – narančasto svjetlo. No ako je sve u redu, pojavit će se bijelo svijetlo i možete početi bljeskati po dlačicama. Vi birate hoćete li povlačiti uređaj nekoliko centimetara ili ići komad po komad kože. Ili taj postupak možda možete uvaliti svom dečku, fanu SF filmova.

Aleksandra Orlić

Da se razumijemo, nije mi prvi put da koristim IPL tehnologiju jer sam je isprobala na licu te, na veliko čuđenje moje dermatologinje, uvijek lagano skočim sa stolca kao da me ubo komarac, a ona tvrdi da to rade samo dvije ekstra osjetljive osobe – njezina baka i ja. Doduše, i sama sam razmišljala da si pri testiranju Lumee u vlastitom dnevnom boravku stavim sunčane naočale kako bih izgledala više cool i bila 100% zaštićena, no dermatolozi kažu da su one nepotrebne jer je svjetlo potpuno sigurno. Preporučuje se jedino da tretman radite u dobro osvijetljenoj sobi kako vam svjetlo ne bi previše bljeskalo u oči. Nakon tretmana koji je trajao samo 36 minuta (ne računam mijenjanje prilagođenih nastavaka za epilaciju bikini zone i pazuhe), čini se da sam potrošila 15 minuta za svaku nogu, 4 minute za bikini zonu i 2 minute za pazuhe te najveći uspjeh – nijednom nisam poskočila. Štoviše, tretman je bio jako ugodan, kao da vas netko fotka izbliza i grije flešom, a peckanje sam osjetila jedino ispod potkoljenice i pazuha. 

Tretman sam ponovila još dva puta, svakih 14 dana, koliko je potrebno da ponovno ulovim dlačice. I, kakvi su rezultati? Jesu li dlačice potpuno nestale kao da je preko njih prošla Severinina štikla? Već nakon četiri tjedna korištenja broj dlačica se smanjio za 80%, na koži nije bilo nikakvih iritacija, ali priznajem da sam pazila da je ne izlažem suncu bez zaštite. Kako stvari sada stoje, tretman bih trebala ponoviti tek za dva mjeseca. Što se mene tiče, ljeto već može početi, a preostaje mi samo da smislim što ću sa svim tim viškom vremena... 

Ukoliko i vi želite osvojiti Philips Lumea Prestige uređaj, prijavite se na natječaj 'Osjeti slobodu uz Philips Lumeu' koji traje do 5. svibnja klikom na link.

Aleksandra Orlić

Novo