Promo

Kako odabrati štikle koje nećete poželjeti izuti!

18/09/2017

Štikle vam više nikada neće biti noćna mora!

Svaka žena štikle istovremeno i obožava i mrzi. Volimo što nam vizualno produže noge u sekundi, što nam se cijelo držanje promijeni nabolje, no istovremeno mrzimo i samu pomisao na bolne noge i probleme s hodanjem nakon nekoliko sati stajanja, hodanja i plesanja u njima. Pa kada ih već moramo nositi (jer naravno da ih se ne želimo odreći), možemo se barem potruditi da su što udobnije. Evo na što moramo pripaziti!

Deblje, stabilnije potpetice ugodnije su od onih super elegantnih, ultra tankih. Ovakvi su modeli stabilniji od štikli s izuzetno tankim potpeticama. A što je bolji potporanj za vaša stopala, to su i mišići vaših nogu opušteniji i sve je manji rizik od upale i grčenja mišića.

2

Birajte modele od kvalitetnih, prirodnih materijala! Prava koža i brušena koža su materijali od kojih želite da vaše cipele budu izrađene jer se s vremenom prilagođavaju vašem stopalu dok vam jeftini umjetni materijali tiskaju nogu te uzrokuju žuljeve i natiske. Znamo da su modeli od prave kože nešto skuplji, pa ako si već ne možete priuštiti cipele koje su u potpunosti izrađene od kože, vodite računa da je barem tabanica kožna.

4

Štikle uvijek kupujte navečer! Noge su nam najmanje otečene i najodmorenije čim se probudimo pa će nam se na početku dana gotovo svake cipele činiti udobnije nego što bi nam se činile navečer kada su maksimalno natečene. Dakle, logično je da cipele birate u ono vrijeme kada su vam noge najtočnije veličine onoj kada ćete i nositi pete.

5

Naučite koja vam visina potpetica najbolje odgovara! Pitate se koja je idealna visina potpetica? To je ona koja najbolje odgovara vašem tijelu, a izmjerit ćete ju tako da da sjednete na stolicu i opustite i ispružite noge te da vam netko uz pomoć ravnala ili metra okomito izmjeri udaljenost od početka jastučića stopala do poda, a zatim izmjerite udaljenost od te točke na podu do dna pete. Dobivena udaljenost savršena je visina potpetica za vas.

Super atraktivne modele, k tome izrađene od prave kože moguće je pronaći i u svim Lidl prodavaonicama, u sklopu Esmara by Heidi Klum kolekcije koja je ekskluzivno proteklog tjedna prikazana na New York Fashion Weeku. Heidi Klum osobno je osmislila svaki komad odjeće, obuće i modnog dodatka koji prva dizajnerska suradnja s ovim trgovačkim lancem nudi, a zbog čega nas je cjelokupna kolekcija toliko oduševila, provjerite u ekskluzivnom videu i naravno, najbližoj Lidl prodavaonici.

6

Cosmopolitan.hr

Novo