Beauty rutina za „novu normalu”

13/05/2020

Ključni je savjet paziti na čistoću lica i preusmjeriti pažnju na oči

Mjere popuštaju, kafići i dućani se otvaraju, a mi se vraćamo u nešto drugačiju svakodnevicu, tzv. „novu normalu“. Pranje ruku, socijalna distanca i maske za lice ostaju dio naše svakodnevice. Imajući to na umu, švedski skintech brand FOREO pripremio je rutinu koju ćete s lakoćom moći provoditi u vremenu koje slijedi: 

1. S maskom ili bez, čisto lice je ključno 

Sigurno ste primjetili kako se vaš ten pogoršao nošenjem zaštitne maske. Neprestano trenje maske o lice, zarobljeni dah i vlaga mogu stvoriti ili pogoršati postojeće probleme s kožom. Kako bi se to izbjeglo, važno je nježno čistiti lice. Uz LUNA 3 neabrazivnu silikonsku četku za lice, čije dodirne točke su 30%* duže i 25%* nježnije te do 35 puta higijenskije od najlonske četke, dobivate dublje i nježnije čišćenje. Ako ne nosite masku, izbjegavajte dodirivanje lica nečistim rukama i svakako ga temeljito očistite. LUNA 3 uklanja 99,5% nečistoća s vašeg lica što je čini savršenim partnerom za novu svakodnevicu.  

 FOREO Beauty rutina za novu normalu 6

2. Preusmjerite pažnju na svoje oči

Nošenjem zaštitne maske za lice vaše oči nisu samo ogledalo vaše duše, nego i glavni adut jer su jedini vidljivi dio vašeg lica. Stoga, osim odlične maskare ili eyelinera kojim ćete ih dodatno istaknuti, posebnu pažnju obratite na područje oko očiju. Koža oko očiju osjetljiva je i čak 3 do 5 puta tanja nego na ostalim dijelovima lica. Vaše oko napravi 10,000 treptaja u danu, a oko njega se nalazi čak 14 mišića koji se svakih 14 sekundi pomaknu pa ne čudi da se oči umaraju, a koža oko njih zahtijeva posebnu njegu. FOREO Shimmer Freak maska prepuna kofeina upravo je ono što trebate za uklanjanje znakova umora u samo 90 sekundi. Formula sadrži fine čestice koje reflektiraju svjetlost pa tako Shimmer Freak umanjuje tamne krugove, dok UFO terapija hlađenjem osvježava nježnu kožu i čini okoloočno područje blistavim.  

FOREO Beauty rutina za novu normalu 5

3. Smijte se što više

Još je 60-ih godina prošlog stoljeća otkriveno da su učinci smijeha i tjelovježbe vrlo slični – jedna minuta smijanja postiže jednak učinak na rad srca kao 10 minuta vježbanja, dok sat vremena gromoglasnog smijeha sagorijeva i do 500 kalorija. To ne čudi jer istraživanja pokazuju da se čak 400 mišića u tijelu pokreće dok se smijemo. Uz iskren, grlen smijeh ne samo da ćete se osjećati bolje već ćete i mršavjeti, a sama ta činjenica nam izvlači osmijeh na lice.

Koji god od koraka rutine odabrali, ne zaboravite se smijati što više, biti pozitivni i opustiti se. 

Svi FOREO proizvodi dostupni su online na www.foreo.com

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj