Zove me "frendica", a ponaša se kao da sam mu cura

12/03/2014

Prvi put pišem ovako nešto čisto iz znatiželje i možda mi pomogne, nikad se ne zna. Dakle, imam ''dečka'' koji ne živi u mom gradu. Počeli smo mutiti prije malo više od mjesec dana. Javlja se svaki dan, porukama, pozivima i sve ostalo i predobar je... Doputovao je u zbog mene na jednu noć, a rekao je da neće doći, ali ipak je došao. Ali svima me predstavlja kao prijateljicu i kaže da nema curu. Pred svima me grli, ljubi, mazi i pazi kako bi se reklo i nije ga briga tko će nas vidjeti iako smo se na početku kao skrivali. Imam li razloga za brigu zbog toga što nisam ''cura'' nego sam frendica? I još nešto... Rekao mi je da inače uopće nema prijateljica, da jedino sa mnom nakon dugo vremena moze razgovarati o svemu i da mu nije nikad bilo ovako zabavno pričati preko telefona o svemu.... A seks je oooooodličan! Dakle, ima li neki pametan odgovor ili treba čekati i razgovarati s njim kad mislim da bude potrebno?

Ako se grlite, mazite i pazite, ako se stalno čujete, ako on zbog tebe potegne u drugi grad... do bi sve u principu trebali biti dobri znakovi. Ulazimo u odnose koji se razvijaju kroz različite faze - frendovi smo, pa mutimo, pa postanemo cura i dečko, pa onda uđemo u "komplicirano je fazu" kad se posvadimo, neki se zaruče, neki se odmah vjenčaju, dobar dio se nakon toga razvede.

To su sve međutim i (samo) nazivi, koji svakom od sudionika ovih procesa znače slične, ali ne nužno i iste stvari. Neki misle da su već postali "cura i dečko", dok njihovi partneri misle da još "mute". Netko je svjestan da je već komplicirano, dok drugi još uvijek misli da je u "cura i dečko" razdoblju. Nekome "komplicirano" pripada "cura i dečko" razdoblju, nekom je to već korak dalje. Nekome u jednoj vezi ove riječi nemaju isto značenje kao u drugoj, i tako redom.

Ti su nazivi, čini se, u velikoj mjeri obilježeni konotativnom dimenzijom. Svakome je jasno što znače, ali to značenje ne mora za svakoga biti isto. Zato mi se ne čini toliko važnim kako se to zove (tim prije što mi zvučiš kao da si zadovoljna supstancom), nego kako se ti osjećaš oko toga što nisi "cura" nego "frendica".

Ako si ti s tim mirna u duši, naziv nije važan. Ako nisi, porazgovaraj: što on misli kad te zove frendicom, je li mu iz nekog razloga važno da ne budeš "cura", kako gleda na ekskluzivnost važe veze, ima li neki plan kako dalje, ili što te god već - možda - muči. U tom razgovoru možda ne mora sve izaći po tvome, ali nadam se da ćeš dobiti dovoljno informacija za odluku o budućim koracima u odnosu, zvao se on vezom, prijateljstvom ili na neki treći način. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj