Zavlačio me pa otkantao zbog druge

03/07/2013

Nakon osam mjeseci čekanja i nadanja, sve je palo u vodu. Upoznala sam ga taman kad je prekinuo dugogodišnju vezu. Još je bio zaljubljen. Malo je vremena trebalo da se i ja zaljubim. Viđali smo se non-stop. Koristili smo svaku situaciju... I sad, prije nekoliko dana dogovarali smo susret koji je trebao biti veoma brzo. Ali nakon nekoliko dana mi javlja da je u vezi s tom jednom curom (za koju moram napomenuti da ju je "otkantao" zbog mene), ona mi je kao sad uskočila jer je napokon prebolio bivšu i da je sve sa mnom gotovo... I napiše ono "sorry". Što sam ja sve ovo vrijeme bila? Budala? Shrvana sam. Volim ga previše... Pomagajte!

U različitim oblicima međuljudskih odnosa netko "ulaže" više, a netko manje - i ti se ulozi često pokažu tek kad sve bude gotovo. Ljubavni odnosi tu su posebno delikatne situacije. Dijelom je to posljedica i toga što svi eksperimentiramo na različite načine i u kontaktu s drugima dobivamo poruke kako o njima kao osobama, tako i o sebi samima. Ta su iskustva vrijedna i zato što si ih stekla nisi budala.

Također, ma koliko ti to ovog trenutka išlo na živce, po svoj prilici budala nije ni on. Iako je poslije svega naravno atraktivnije razbijati glavu o onima koji su nam kidnuli, često su za nas važnije, one druge, bolnije poruke, ne o "njima", nego o "nama". Štoviše, u takvim nam se situacijama lakše može dogoditi da optužujemo druge kako bismo sakrili razočaranje vlastitim postupkom. Na primjer, kako ti se dogodilo da te "zavlači" dugih osam mjeseci - pa to je duže nego što biste možda ostali u vezi!? Jesi li dovoljno dobro znala zastupati svoje želje.

Koliko razumijem, on je ovu novu djevojku već jednom "otkantao" zbog tebe. Ako to ponovi i njoj, da je opet "otkanta" kako bi se vratio, ovaj put ovaj tebi, mislim da nije dobra zamisao da na to pristaneš - već si jednom tu nagrabusila. Njegov je izbor da se vrti u svojem vlastitom krugu, ali ti se - kako kažeš - u krugu ne želiš vrtjeti, ni u njegovom, ni u svojem, pa skupi snage da iskoračiš iz cijele te priče. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj