Rastavljen je, ima dijete i ne želi stalnu vezu

17/08/2015

Nekoliko mjeseci viđam se s 10 godina starijim dečkom koji je rastavljen i ima dijete. Nemam problema s tim što je stariji, što ima bivšu i dijete. Lijepo mi je s njim, sviđa mi se kao nitko dosada i nitko nije bio toliko dobar prema meni i pokazivao mi otvoreno koliko mu se sviđam. Otpočetka sam zaljubljena u njega ili možda (samo) zaluđena njime, ne znam ni sama, ali nikad mi se nitko nije toliko sviđao izgledom i karakterom. Prvih mjesec i nešto dana mi se svaki dan javljao prvi i dao mi povod na neki način da se zaljubim. S obzirom da puno radi i viđa dijete ne stignemo se često vidjeti i sve manje se čujemo jer ipak smo samo prijatelji s povlasticama. Razgovarali smo o tome i rekla sam da ja tako više ne mogu, a on ne želi vezu i izvlači se da nema vremena ni za sebe i da bi me samo povrijedio. A već me je tj. sama sam se jer sam otpočetka znala njegovu situaciju i da trenutno ne želi vezu. Znao me pitati što će sa mnom i da mu se jako sviđam, ali da je teško očekivati vezu od njega u takvoj situaciji. Zbunjuje me njegovo ponašanje i vrtim stalno u glavi vrijeme kad smo se čuli svaki dan i pitam se: je li ikako moguće da se zaljubio (ja ni ne znam kako se muški zaljubljuju i kada i kako to shvate i pokazuju) ili se samo trudio zadržati me na taj način? Ludo zaljubljena

Baš kao i žene, muški kad se zaljube to pokazuju ili ne pokazuju na milijun načina, a dodatnu komplikaciju predstavlja i to što se prema svakoj djevojci u koju se zaljube to ponašaju na isti način. Nekoj će pokazati brzo, nekoj neće pokazati nikad, s nekima će ući i u odnos da im to nikad i ne pokažu, a nekima – o avaj – tvrdit će da su zaljubljeni, a da to uopće nisu, nego naprosto lupetaju iz cijelog bezbroja mogućih razloga – od toga da zaista vjeruju da su zaljubljeni i užasno se iznenade kad shate da nisu ili kad im partnerica predbaci da se prema njoj ne ponašaju kao netko tko je zaljubljen, pa sve do toga da žele seks, a iz iskustva znaju da objava zaljubljenosti djevojci u stanovitom broju slučajeva može predstavljati prečicu do ispunjenja te želje.

O njemu, o kojem dakle ne možemo znati mnogo, pričaš više nego što si mi rekla o sebi, o kojoj ipak možemo nešto znati. Iskreno, ja ovako na prvu mogu povjerovati u to što kaže da nema vremena ni za sebe, pa se boji da neće imati ni za tebe – meni to ne izgleda nemoguće, ali to ti kažem samo usput, niti da ga branim, niti da ga napadam, tek da kad to kaže ne mora značiti da te mulja. Moj je dojam da ste vi uspostavili neki odnos u kojem si se ti zaljubila i sad ti ovaj oblik i intenzitet odnosa nisu dovoljni - ti bi željela vezu i tvoja slika te veze koju priželjkuješ je drugačija.

Ne možemo znati je li takav odnos moguć i bi li on – sve kad bi se i ispunio – zadovoljio tvoja očekivanja, ili bi se kod tebe opet javila neka nezadovoljstva i očekivanja s kojim bi tipa ponovno suočavala? Moj je prijedlog da se zadržimo s ovim što imamo sada, jer je to jedino za što znamo da postoji, iako se to tebi možda čini kao najgori scenarij, ili eventualno „predzadnji najgori”, u slučaju kad bi zadnji bio prekid odnosa.

Moje je pitanje – kako ti gledaš na mogućnost da ti makneš svoja očekivanja i da stvari ostanu ovakve kakve jesu, dakle da vi ostanete prijatelji s povlasticama, pri čemu će on provoditi mnogo vremena sa svojim djetetom, za što ga baš i ne možeš optuživati? Je li ti to prihvatljiv oblik odnosa? To je jedino pitanje o konkretnoj situaciji, temeljem koje možeš planirati svoje postupke. Kad odgovoriš na to pitanje, znat ćeš da li tebe samu zbunjuje tvoje ponašanje, što je za tebe ipak važnije od toga jesi li ili nisi zbunjena njegovim ponašanjem.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj