One night stand kao afera?

07/01/2014

Poštovani, prije pola godine upoznala sam jednog dečka, koji mi je na prvu ruku bio antipatičan. Djelovao je dosta bahato i nepristupačno i nisam ga "doživljavala", iako mi je bio fizički privlačan. Par tjedana kasnije, nešto smo pričali, počeli se dopisivat preko facebooka, izmijenili brojeve i počeli se družiti. Svakodnevno. 3-4 mjeseca smo doslovno bili nerazdvojni. Isti faks, isto društvo, kasnije druženje kod njega ili kod mene. Večerice, film i tako, zezancije. I uvijek je bilo neke napetosti, ali nikad ništa konkretno.. Masaže, maženja, češkanja, diranja po kosi... I jedan dan, prije nekih mjesec dana, smo završili skupa, u smislu da je prespavao kod mene. Seks je bio savršen, on je bio savršen. I sad. Nakon toga, totalno se ohladio, nastavio je dolaziti, ali nam je odnos postao totalno bez veze. Kao da mu više ne odgovaram. I prije neka 2-3 tjedna sam bila s curama s faksa na kavi, popričati o njemu, da bi mi jedna od njih rekla da je on kreten i da cijelo vrijeme ševi njenu sestričnu, da se maknem od njega, jer je njoj rekao kako je mene poševio samo zato jer se taj dan bio posvađao s tom njenom sestričnom. Svijet mi se srušio, jer sam se zatelebala. Bio je kod mene, htjela sam da popričamo. Spomenula sam tu malu, rekao je da pričam gluposti i naljutio se na mene. I sad ne pričamo. Kad me vidi ne pozdravi me, ništa. Zatišje. Javio se neki dan i rekao mi je da je to to. Da sam ga uvrijedila i da mu se ne da više družiti sa mnom, ne odgovara mu moje društvo više. I to je to. Samo tako. 99% sam uvjerena da je to istina, za tu curu, i da je iskoristio priliku jer je znao da može. Samo meni on jako fali kao osoba i kao prijatelj, ne moram nikad više biti s njim, ali može me barem pozdraviti. Ne mogu vjerovat da ga je to toliko naljutilo, a zna da mi laže, i ne popušta. Vjerojatno me se samo htio riješiti pa mu je sad ovo super došlo. Samo me nervira sto ga vidim svaki dan, a ne mogu nista. Da ga pustim na miru ili da ga zaboravim?

Pitanje si postavila u "ili-ili" formi, a meni se čini da bi dobar obliko bio "i-i". Pusti ga na miru i zaboravi ga. Ne znam da li te se htio "riješiti", ne bi me čudio ni ishod u kojem bi želio nastaviti tu paralelnu vezu. Nastavak komunikacije koju je pokušao nakon što je već došlo do seksa nekako vidim kao njegov pokušaj da se one night stand nastavi kao afera, o čemu ti naravno ne bi imala pojma. Izgleda mi kao da je tobom pokušao manipulirati, a kad si ga prozrela i suočila, nije ponudio objašnjenje nego se naljutio na tebe i zauzeo nekakav uvrijeđeni stav.

Ponio se ne samo neiskreno, nego i kao netko tko se uopće ne može suočiti s posljedicama svojih postupaka. U našoj kulturi, kad se radi o vezi dvije osobe, na neki se način već podrazumijeva da će veza u koju ulaze biti monogamna, a izlet iz nje preljub. Aranžmani različiti od toga, otvorene veze, seks u troje (ili u grupi), ili tko zna što sve ne, nisu ništa niti čudno, niti nemoralno. Ali u odnosu koji je iskren, o tome bi svakako svi parteneri trebali biti informirani - jer monogamna veza ipak je poput neke norme, kad ulazimo u odnos nekako očekujemo da će nam partner biti vjeran, ako se ne dogovorimo drugačije, a ne obrnuto - da svatko mrda gdje i s kim hoće, ukoliko se ne dogovorimo o vjernosti.

No, čak i ako mu iz te pozicije, u kojoj je već bio neisken, odlučimo kako ćemo mu progledati kroz prste i reći da se svakom može dogoditi da zezne u odnosu, ipak je na tom koji je zeznuo da objasni svoj postupak, a ne da se naljuti i počne se ponašati kao da je "kriv" onaj koji ga je otkrio, a ne on koji je bio nevjeran. Reakcija kakvu je pokazao prema tebi, osim što nije fer, pokazuje da se on zapravo i ne može suočiti s tim što je napravio.

Razumijem da ti možda fali kao frend i osoba, ali recimo da je epizoda kroz koju ste prošli na njega bacila neko novo svjetlo i da je ono što sada vidiš cjelovitija slika od one koju ti je na početku - dok se niste zbližili i na ovaj način - htio pokazati, još jedan manipulativni pokušaj. Zbog toga je pitanje da li osoba koja ti nedostaje - uopće postoji, ili se zapravo radi o nekom drugom, koga si otkrila usprkos njegovom pokušaju da ostane skriven. To što ga ne možeš izbaciti iz glave izgleda mi kao neka povrijeđena reakcija, koja mi s obzirom na iskustvo koje si imala izgleda normalno.

Da je završilo drugačije, da ste ostali u vezi, to ne znači da se i tebi ne bi dogodilo kao i toj sestrični - da on zabrije s nekim drugim. Čak i da te paralelne veze nije bilo, kao da vas je seks čak i dugoročno "ispuhao" kao frendove, što valjda isto nešto govori o kapacitetu tog prijateljstva. Razmisli nisi li iz te cijele priče dobila sve što si trebala - i lijepe trenutke i savršen seks, i otrežnjujući period poslije. Po ovom kako si mi sve opisala, priča mi se čini gotova i ne mislim da se u budućnosti trebaš baviti time što s njime, nego - ako već o nečemu misliš - zapitaj se odakle dolazi taj osjećaj, takva reakcija koju je on u tebi izazvao?

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj