Nisam mu više napeta. Kako da ga ponovo zapalim?

27/01/2014

Poštovani profesore, pomagajte, imam problem. Kužimo se skroz, pričamo o svemu, jako mi godi njegovo društvo kao i njemu moje. Jako se privlačimo, ali seksa još nije bilo. Fakat budemo uzbuđeni, no tik pred sam čin seksa, ja ne mogu. Ne mogu mu se prepustiti. Nisam djevica. Druženja su se prorijedila, mislim da mu nisam više napeta kao prije. Kao da je izgubio interes, ne skroz, ali dijelom je. Ima li drugu? Mislim da imam taj problem zbog lošeg ponašanja bivšeg prema meni, izgubila sam samopouzdanje totalno. Kako da ga opet privučem i da bude seksa? Kaj da napravim? Ne želim ga izgubiti.

Za početak kad se radi o ovoj vrsti seksualnih problema ipak radije piši mom frendu Saši Štulhoferu, čija je rubrika u Cosmopolitanu nekoliko stranica niže. Mislim da glavni problem nije kako da privučeš svojeg dečka, uostalom i sama kažeš da se jako privlačite, nego u tome da povratiš svoje samopouzdanje i da se prepustiš. Ako su se vaša druženja prorijedila, moguće je da mu nisi napeta kao prije, ali možda je za takav radikalan zaključak još uvijek prerano. Iz toga što kažeš da misliš da mu više nisi napeta zaključujem da možda o tome niste baš mnogo ni razgovarali.

Jeste li? Tko zna, možda i njega muči pitanje "kaj da napravi" - da pomogne tebi, a i sebi. Možda jednostavno vidi da ti trenutačno ne možeš ne možeš i s obzirom da ne zna što da s tim počne, radije ne radi ništa, nego da riskira da svojim inzistiranjem još više oteža i uspori tvoj oporavak. Dakle, to što ne navaljuje može biti i znak da mu je stalo, a ne da - nije. Tako nešto ne mogu ti tvrditi za sigurno, ali pokušavam ponuditi drugo mišljenje - da u njegovom ponašanju možda ima i svjesnog ili nesvjesnog pokušaja da te podrži?

Može li se sa sigurnošću reći kako tvoje sadašnje poteškoće potječu iz te veze? U svakom slučaju, čini mi se da bi rješenje tvojeg problema moglo donijeti i novu podjelu karata, koja uključuje i razbuktavanje one početne strasti, tim prije što je do sada još ni niste uspjeli ostvariti. Mislim da trebate ići vrlo polako, nježno i pažljivo, ali da bi za tebe bilo vrlo važno da potražiš i stručnu pomoć, a također razmislite i da oboje posjetite savjetovalište za parove. Sretno. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj