Ne mogu s njim, ali niti bez njega!

12/03/2014

Bok, evo već neko vrijeme moja veza je jako loša. Problem je u tome što smo prerazličitih osobnosti. On bi crno ja bi bijelo. Potpune suprotnosti, nemamo zajedničkih interesa, iako smo u temeljnim pitanjima života isti. Volimo se i želimo biti zajedno, ali se ne podnosimo, previše je svađa i prepirka. Koliko god se trudili prilagodit jednom drugome, jednostavno ne ide. Došlo je i do prekida, ali bi se ponovno sastali jer ne bi podnijeli odvojenost, ali nakon kratkog vremena opet ista situacija. Što da radim?

Fizikalno, različiti naboji trebali bi se privlačiti, potvrda za to dolazi i iz nemogućnosti prekida. Malo me to podsjeća na one stare i slavne stihove na španjolskom, za koje se ne zna točno tko ih je napisao: "Ni contigo ni sin ti / tienen mis males remedio, / contigo porque me matas / y sin ti porque me muero". Nisam prevoditelj poezije, ali otprilike znači ovo: "Ni s tobom ni bez tebe / mojoj muci nema lijeka / s tobom - jer ćeš me ubiti / a bez tebe - jer ću umrijeti".

Kad ja sam imam neki problem, obično mi mnogo znači da u njemu nisam sam, pa evo, ako je to i tvoj slučaj - ova neprilika koja te muči poznata je i opjevana još od srednjeg vijeka. Svađe i prepirke koje vam ispunjavaju svakodnevnicu zapravo mi više izgledaju kao izazov za tvoj i njegov ego, a iz te pozicije vaša veza mi se čini i prilikom da ga prevladate.

Put o kojem ti govorim sve je prije nego lagan, zapravo pretpostavlja da oboje cijelo vrijeme vidite i doživljavate nekog od koga vam "pada mrak na oči. Jedino što vam u toj situaciji može pomoći da preživite je suglasje u temeljnim životnim stavovima, ljubav i želja za zajedništvom - ali - olalala - za sve to kažeš da među vama i postoji.

To je stvarno majstorski test, koji će vam bezbroj puta ići na živce i zavidjet ćete prijateljima koji su u "lakšim" odnosima, te bezbolnije klize od jednog do drugog partnera, ali na neki način to isto tako znači da oni u površnijim vezama nisu ni dobili "wild card" za turnir na kojem vi igrate u finalu.

Možete se naljuti, prekinuti, otići, zaboraviti, ali u moru veza u kojima partneri ne mogu podnijeti zajedništvo s onim drugim, slučaj vas dvoje - koji ne možete podnijeti odvojenost - izgleda mi kao odnos kojem vrijedi dati priliku. Raskinuti uostalom možete u svakom trenutku.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj