Malo sam mu cura, a malo frendica

20/01/2015

Čini se da je teško takvu stvar držati usputno – dobivam dosta pisama od onih čiji su se osjećaji razvili u nešto više. Ne oponiram kad kažeš da je tvoj nesuđeni frajer igrao i neke igrice, a meni se, sorry, čini da je u mnogo čemu bio i dosta jasan. Priznao je da je izašao iz ozbiljne veze i da nije spreman za novu, ušao je u oblik odnosa na koji si i ti pristala (druga je stvar što takvi odnosi rijetko ostaju kakvi su bili na početku, češće je da se netko predomisli – ali tu te nije izigrao), te kad je vidio da se ti ne držiš “dogovora” – prekinuo je. Kažeš da je to sve po njegovim pravilima, ali iz ovog što si napisala, ne slijedi da to nisu bila i tvoja pravila. Tako da mi je žao što ti je teško, ali ne znam što bih ti u ovim okolnostima još rekao za tu vašu vezu osim – da je gotova. Ako se osjećaš izigranom, nemaš nikakvu obavezu da odnos nastavljaš kao prijateljstvo, ali ako ga odlučiš nastaviti kao prijateljstvo, mislim da bi bilo dobro da bivšem kažeš kako se i zašto osjećaš izigranom. A ako si iz svega izašla s predodžbom da teško izražavaš osjećaje, to je velik dobitak iz te – za peh – neuspjele veze i nešto s čim zaista možeš otići psihologu.

Čini se da je teško takvu stvar držati usputno – dobivam dosta pisama od onih čiji su se osjećaji razvili u nešto više. Ne oponiram kad kažeš da je tvoj nesuđeni frajer igrao i neke igrice, a meni se, sorry, čini da je u mnogo čemu bio i dosta jasan. Priznao je da je izašao iz ozbiljne veze i da nije spreman za novu, ušao je u oblik odnosa na koji si i ti pristala (druga je stvar što takvi odnosi rijetko ostaju kakvi su bili na početku, češće je da se netko predomisli – ali tu te nije izigrao), te kad je vidio da se ti ne držiš “dogovora” – prekinuo je.

Kažeš da je to sve po njegovim pravilima, ali iz ovog što si napisala, ne slijedi da to nisu bila i tvoja pravila. Tako da mi je žao što ti je teško, ali ne znam što bih ti u ovim okolnostima još rekao za tu vašu vezu osim – da je gotova. Ako se osjećaš izigranom, nemaš nikakvu obavezu da odnos nastavljaš kao prijateljstvo, ali ako ga odlučiš nastaviti kao prijateljstvo, mislim da bi bilo dobro da bivšem kažeš kako se i zašto osjećaš izigranom. A ako si iz svega izašla s predodžbom da teško izražavaš osjećaje, to je velik dobitak iz te – za peh – neuspjele veze i nešto s čim zaista možeš otići psihologu.  

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj