Nisam mu baš važna

17/03/2017

Sa sadašnjim sam dečkom četiri mjeseca. Počeli smo pričati o budućnosti i planirati zajednički život, ali ja i dalje ne osjećam da sam mu baš važna. Uvijek ja predlažem da se vidimo, a kad se nađemo, nemam baš dojam da mnogo mari za mene. Čini li mi se to i jesam li sebična?

f

Četiri mjeseca veze ne čine mi se dovoljno dugim razdobljem za tako ozbiljne planove kao što je zajednički život - osim ako oboje niste prebacili četrdesetu. Ako ste zaista zajednički planirali život udvoje i sad želite provesti taj plan, dok se on opire, niste sebični vi nego on.

Ne znam hoću li vam ovim riješiti problem na način na koji biste željeli, ali inzistiranjem možda i dođete do toga da stanujete zajedno, međutim, nemojte se nadati da ćete time riješiti problem koji osjećate - da mu niste važni i da ne mari za vas.

Čini mi se da realizacija ideje o zajedničkom životu mora 'poteći' i u pravom smislu riječi biti zajednička inicijativa - inače se bojim da tu neće biti sreće. Ako vam je stalo, vrijedi se potruditi, ali ne pod cijenu gubitka samopoštovanja. Mislim da u ovakvim slučajevima vrijedi ona narodna - 'kome je stalo - nađe mogućnost, kome nije - nađe izgovor'. I da se time možete voditi, ma koliko to zvučalo teško.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj